Dačić: Na parlamentarne izbore sa JS, na lokalu ponegde i sa SNS 1Foto: Beta

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da će na predstojeće parlamentarne izbore izaći s koalicionim partnerom Jedinstvenom Srbijom, ali da je moguće da na pojedine lokalne izbore izadju i s drugim partnerima.

„Tu mislim na Srpsku naprednu stranku (SNS). To smo se dogovorili (predsednik Srbije i Srpske napredne stranke) Aleksandar Vučić i ja… Ali to su izuzeci“, dodao je Dačić, podsetivši da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros kazao da će izbori biti raspisani 4. marta.

On je pre početka sednice Glavnog odbora SPS-a, na kojoj će se doneti i formalna odluka o izlasku na izbore, rekao da će svaki izborni rezultat manji nego na prethodnim, na kojima je ta partija osvojila oko 11 odsto glasova, biti „neuspeh za koji će celo rukovodstvo biti odgovorno“.

Danas će se utvrđivati izborna lista i, kako je Dačić objasnio, „kadrovska struktura za neke druge funkcije, u partiji i državi… ukoliko SPS bude učestvovao u vlasti“.

Predsednik SPS-a je kazao da će se na listi biti što više mladih i obrazovanih ljudi i više žena od zakonskog minimuma.

„Izborna kampanja neće biti skupa. Sve ono što smo radili u odbrani državnih i nacionalnih interesa je ogledalo SPS-a i mislim da se tokom vremena predizborne kampanje ne može od lošeg proizvoda napraviti dobra roba“, rekao je Dačić.

Dodao je da će SPS od samog početka izbornih aktivnosti početi da sakuplja potpise i da se nada da će što pre javnosti predstaviti izbornu listu.

Dačić je kazao da su rezultati Vlade Srbije dobri, da se nada da će vladajuće koalicije okupljene oko SNS-a i SPS-a osvojiti ubedljivu većinu, i da će nastaviti da sarađuju i da se „odupiru pritiscima“ koji mogu da uslede od „raznih faktora u svetu, u rešavanju otvorenih pitanja, poput Kosova i Metohije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari