KREATOR OSUMNJIČEN ZA ZLOSTAVLJANJE MALOLETNIKA: Srđanu Švelji produžen pritvor zbog mogućnosti uticaja na svedoke
Foto: Printscreen

iza brave

KREATOR OSUMNJIČEN ZA ZLOSTAVLJANJE MALOLETNIKA: Srđanu Švelji produžen pritvor zbog mogućnosti uticaja na svedoke

Crna Hronika -

Njega je prijavio mladić koji je punoletan, i kazao da ga je Šveljo seksualno zlostavljao, kao i da je to radio i u vreme kad je bio maloletan

Srđanu Švelji (52), modnom kreatoru, fotografu i di-džeju iz Novog Sada, koji je krajem januara uhapšen zbog sumnje da je zlostavljao maloletnike, produžen je pritvor.

- Osumnjičenom Srđanu Švelji rešenjem sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu pritvor je produžen do 29. marta. Odluka da se pritvor produži doneta je zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni, boravkom na slobodi, mogao ometati postupak uticanjem na svedoke i oštećene - rečeno nam je u Osnovnom sudu u Novom Sadu.

On je uhapšen pre mesec dana, a u policiji je tvrdio da mu je sve namešteno.

- Njega je prijavio mladić koji je punoletan, i kazao da ga je Šveljo seksualno zlostavljao, kao i da je to radio i u vreme kad je bio maloletan. Naveo je da zna da je kreator uzimao decu iz svratišta, vodio ih u stan, gde ih je svlačio, oblačio u drugu odeću, pa im je posle fotografisanja nudio da ih oralno zadovolji - rekao je ranije izvor.

(Kurir.rs / S. S. / Foto: Printskrin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track