Prijem povodom Dana i prvog Ustava RS

Povodom Dana Republike Srpske i 28. godišnjice od donošenja prvog Ustava RS, koji je donet 28. februara 1992. godine, u Skupštini grada Beograda priređen je prijem. Prijemnu su prisustvovali predsednici obe skupštine, predstavnici obe vlade, ministri Republike Srbije i Republike Srpske, akademici, profesori, umetnici, sportisti.

U period od dvadeset osam godina stalo je mnogo iskušenja, ali i lepih stvari, mnogo osporavanja, ali i mnogo ostvarenih rezultata, rekla je predsednica RS Željka Cvijanović.

"Mi nosimo odgovornost prema očekivanjima naših građana. A ta očekivanja su veoma jasna. Očuvati nadležnosti republike, očuvati mir i stabilnost, razvijati Republiku i praviti ambijent za bolji život naših građana", rekla je Cvijanovićeva.

Milorad Dodik bio je jedan od 84 poslanika koji su svesni potrebe za očuvanjem identiteta i državnosti Srba u BiH osnovali Republiku Srpsku i doneli njen prvi ustav.

"To je bio zahtev trenutka u kome su Srbi veoma dobro shvatili da ukoliko ne odbrane svoju teritoriju, i ne stvore svoju udržavu na tom prostoru, da će izgubiti slobodu. Samo upornom željom narada, nas koji u ime naroda radimo, delujemo uspeli smo da očuvamo vrednosti RS koji se ponovo pokušavaju uzurpirati, oteti i preneti", rekao je Dodik. 

Srpski narod je narod koji više od svakog drugog naroda traži mir, razumevanje i poštovanje, rekao je izaslanik predsednika Aleksandra Vučića, ministar Aleksandar Vulin.

"Tražimo mir, tražimo pravdu, tražimo pravo da nam deca rastu i traju. Tražimo pravo da im dajemo imena, tražimo pravo da govore jezikom, da pišu pismom kako su pisali i oni pre njih", rekao je Vulin.

Za ovu priliku objavljena je i knjiga "Da li Srpska treba da brani Dejton?" Ovo je šesti prijem koji je u Beogradu priredilo Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво