Mediji: Policija neće dozvoliti dolazak ljudima iz Srbije i RS na skup SPC 1Foto: Beta/AP Photo/Risto Božović (arhiva)

Crnogorska policija neće dozvoliti organizovanim grupama iz Srbije i Republike Srpske, kao ni pojedincima koji planiraju da učestvuju na skupu koji u subotu ujutro organizuje Srpska pravoslavna crkva, ulazak u Crnu Goru, objavio je večeras portal Pobjeda.me.

„Ulazak u Crnu Goru neće biti dozvoljen nijednoj osobi za koju se ustanovi da ide na skup SPC. Nećemo dozvoliti ulazak ni organizovanim grupama koje dođu autobusima, kombijima. Bezbednosna procena je da im ne treba dozvoliti da uđu u našu zemlju“, objavio je taj medij.

SPC u subotu organizuje lituju povodom slave Mitropolije crnogorsko-primorske, odnosno praznika Svetog Simeona Mirotočivog (Stefan Nemanja).

U Srbiji i entitetu BiH Republici Srpskoj organizovani su dobrovoljci za koje je obezbeđen autobuski prevoz do Podgorice.

Litiju će predvoditi mitropolit Kijeva Onufrije koji boravi u poseti Mitropoliji.

Ambasada Ukrajine u Podgorici saopštila je da mitropolit Ruske pravoslavne crkve u Kijevu vladika Onufrije ne predstavlja autokefalnu Ukrajinsku pravoslavnu crkvu i da je neprikladno da predstavnik Ruske pravoslavne crkve komentariše unutrašnja pitanja Crne Gore u ime Ukrajinaca čime ugrožava postojeće prijateljske odnose između ukrajinskog i crnogorskog naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari