Novi napad sirijske vojske u Idlibu, poginuo jedan turski vojnik

Novosti Online

28. 02. 2020. u 22:31

Sirijska vojska pokrenula je novi artiljerijski napad u Idlibu, a tom prilikom je poginuo jedan turski vojnik a dvojica su ranjena

Нови напад сиријске војске у Идлибу, погинуо један турски војник

Twitter

Sirijska vojska pokrenula je novi artiljerijski napad u Idlibu, a tom prilikom je poginuo jedan turski vojnik a dvojica su ranjena.

U vazdušnim napadima sirijskih snaga sinoć u Idlibu ubijena su 33 turska vojnika.

Nakon toga, Turska je uzvratila napadima na sirijske položaje.

U odgovoru turske vojske uništeno je osam tenkova sirijske vojske, četiri oklopna vozila, pet haubica, dva raketna lansera i neutralisano 56 sirijskih vojnika, saopštilo je tursko ministarstvo odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

maniks

28.02.2020. 22:55

U odnosu na juce malo. Sirija ima pravo da se brani a Turcima nije mesto u Siriji oni su agresori .

Гојко

28.02.2020. 23:09

Vidim slike da su se,danas,ukljucili u dejstva iznad Sarakiba ,posle DUZEG vremena i sirijski lovci-bombarderi MiG-23.Pretpostavljam da ce potraziti i turske dronove-ubice.Taftanaz su im danas bombardovali,mozda su tu stradali ova trojica.

Гојко

28.02.2020. 23:50

Snimak turskog drona ubice koji je danas unistio raketom,ukopani ,aktivni sirijski PVO sistem Pancir S-1 na Liveuamap MiddleEast/Twitter.

Гојко

29.02.2020. 10:46

@Гојко - Sirijci moraju hitno da pronadju resenje za odbranu od turskih dronova jer su im ubili 40 vojnika / i general-majora,pukovnike.../.Unistili su im hangar na Kuveiris aerodromu,40 km od Alepa,odakle se branio ovaj grad,mislim i helikopter da je tu unisten.Libijci i jemenski Huti obaraju turske dronove,a u Idlibu -NE.Erdogan u potpunosti stiti ISILovce i Al Nusrovce,i svi cute...

Гојко

29.02.2020. 12:48

@Гојко - Analizom ovog snika zakljuceno je da je turska propaganda podmetnula snimak iz Libije,jer je sam PV sistem montiran na kamionu MAN,koji je isporucen UAE,a oni su ga poklonili Haftarovom LNA.I neki drugi snimci su iz Libije,ali su ipak ubili vise od 40 SYR vojnika i sprecili akciju ulaska vojske u Sarakib dok im ne stigne SYR PVO.