Barsa se namučila, vratila iz ambisa i tukla Bajern uz 28 poena Mirotića

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.03.20. | 23:09

Svetislav Pešić uspešniji od sina Marka

Jako dobra i zanimljiva utakmica u Blaugrani. Bajern iz Minhena je doveo Barselonu do krajnje granice ambisa, vodio je 11 poena pred ulazak u poslednju deonicu, ali je Svetislav Pešić uspeo da digne svoj tim i da dobije protiv ekipe svog sina Marka Pešića - 83:80.

Bila je to vrlo neizvesna utakmica, Bajern je čak imao šut za produžetak, ali je to bilo jako teško jer je Bartel probao sa polovine terena u poslednjoj sekundi. Sa trojkom Oriole Barsa je ušla u poslednji minut sa prednošću od poena razlike, domaćin je stegao odbranu i bio je bliži konačnom trijumfu. Posle promašaja Higinsa na 13 sekundi do kraja domaćin je uhvatio loptu u napadu, potom je usledila penal-završnica u kojoj je Barselona imala jače živce.

Izabrane vesti

Najzaslužniji za pobedu Barselone bio je Nikola Mirotić koji je ubacio 28 poena, a imao je i osam skokova i četiri asistencije. Kori Higins je dodao 16 poean, a Kjurik 13. Kod gostiju je Greg Monro ubacio 19, a Vladimir Lučić je dao 19.

Barselona je možda mislila da će imati relativno lak posao jer je Bajern trenutno najlošija ekipa u Evroligi uz Zenit. Ali, gosti su izašli hrabro da igraju protiv bivšeg trenera svog kluba i pokazao je Bajern zube toliko da je na poluvremenu katalonski sastav vodio samo sa jednim poenom razlike.

Međutim, treća četvrtina je bila potpuno suprotno od nečega što je bilo realno i očekivano, Bajern je ubacio čak 27 poena, imao je i Lučić dobre poteze uz jednu trojku od tablu uz faul, a to je sve rezultiralo tome da Barselona na ulasku u poslednju četvrtinu kasni 11 poena.

Veoma su bile bitne trojke Maoda Loa u poslednjoj deonici, dok je Mirotić vraćao istom merom i držao je šanse Barselone živima na tri minuta pre kraja. Kada je pogodio još jednom i Barsa prišla na dva poena, bilo je jasno da ćemo gledati pravu dramu u kojoj domaćin ima veće šanse za trijumf.

Vrlo zanimljiv je to bio obračun na parketu, ali i van njega jer je suštinski Svetislav Pešić vodio tim protiv ekipe koju je sastavljao njegov sin Marko.

EVROLIGA - 28. KOLO          

Četvrtak

Zenit – Žalgiris  76:75
/Albisi 19  - Lendejl 27/

Panatinaikos – CSKA Moskva  66:97
/Tomas 12 – Hilijard 21/

Real Madrid – Asvel  87:78
/Kerol 19 – Žan-Šarl 13/

Valensija – Olimpija Milano  81:83
/Abalde 21 – Rodrigez 16/

Petak

Himki - Fenerbahče 82:68
/Šved 23 - Dikson 13/

Anadolu Efes - Olimpijakos 91:79
/Larkin 40 - Elis 14/

Crvena zvezda - Makabi Tel Aviv 92:76
/Beron 22, Panter 22 - Dorsi 19/

Baskonija - Alba Berlin 73:72
/Šengelija 24 - Erikson 16/

Barselona - Bajern 83:80
/Mirotić 28 - Monro 19/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara