Vučić: Zaposleni u vojnoj industriji ne treba da brinu, država će im pomoći 1Fonet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će država pomoći fabrike vojne industrije i finansijski ali i kupovinom njihovih proizvoda za potrebe Vojske Srbije, zbog čega oko 11.000 zaposlenih u toj industrijskog grani ne treba da bude zabrinuto.

Vučić je novinarima u Gornjem Milanovcu rekao da je jutros imao težak sastanak sa predstavnicima vojne industrije ali da veruje da će nakon planirane pomoći i kupovine proizvoda, te fabrike osetiti „svežu injekciju“.

On je ukazao da se sve zemlje regiona naoružavaju, da Hrvatska kupuje protivtenkovske rakete, da već ima tri bataljona oklopnih vozila Patrija, da kosovski Albanci i Severna Makedonija najavljuju kupovinu oružja a da je i Crna Gora naručila odredjenu količinu oklopnih transportera.

„To su sve i dalje mali brojevi za Srbiju ali i mi ćemo da gledamo da ojačamo domaću industriju. Vojska će imati 18 Lazara 3 a PVO sistem Pasars ulazi u serijsku proizvodnju“, rekao je Vučić.

Vučić je najavio da će uskoro posetiti valjevski Krušik, u kojem su sindikati najavili mogućnost štrajka, i ponovio da je ta fabrika bila „pogodjena svakakvim lažima, nakon čega su Bugari uzeli mnogo posla“, koje je ta fabrika ranije obavljala.

„Krušik je strašno važan. Ima više od 3.000 zaposlenih i država će se uključiti da im pomogne, ali i da snabdemo našu vojsku iz naših fabrika. Zastava oružje nije platila porez i gledamo kako da im pomognemo. Ali hoćemo i ceo taj sistem da pomognemo i uspećemo u tome“, rekao je on.

Odgovarajući na optužbe opozicije da država nije ozbiljno shvatila opasnost od koronavirusa, Vučić je rekao da je Vlada uradila sve i da su stigle i pohvale po tom pitanju od Svetske zdravstvene organizacije.

„Neću da plašim bilo koga. Ponašaćemo se, svakako, odgovorno, ali ne treba da se plašimo. Jer to je običan grip, ili čak i nešto slabiji od gripa“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari