28. februar  2020. 14.59  →  23.18 | Izvor: RTV (Zorana Bogdanović)

Pozorišna predstava "Đubretar Ekostar" o značaju reciklaže

BEČEJ -

Glumci Dečjeg dramskog studija Gradskog pozorišta Bečej premijerno su izveli pozorišnu predstavu "Đubretar Ekostar". Reč je o komadu koji je nastao sa ciljem da na zabavno-edukativan način podigne ekološku svest stanovništva, kao i da najmlađe nauči o pravilnom upravljanju otpadom i značaju reciklaže.

video icon

"vaših pet minuta za našu čistu budućnost" - tako glasi poruka predstave "Đubretar Ekostar", čiji je glavni cilj bio da deci i mladima na slikovit način dočara zašto je važno čuvati okolinu. Za to je potrebno izdvojiti malo vremena i imati dobru volju.

Dimitrije Tucakov, glumac kaže: "Ne smemo da bacamo otpatke na pod, nego u određene kante za reciklažu kako bi kasnije od njih napravili novi proizvod. Ovako samo zagađujemo prirodu i uništavamo našu budućnost."

Moramo biti spremni da ulažemo u našu decu, a da je ovo najadekvatniji vid najbolje govore reakcije publike, poručili su iz Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Brankica Tabak, podsekretar pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine kaže:

"Razdvajanje otpada nije teško, a da nam je svima i te kako bitno jer ne treba da budemo zatrpani otpadom, nego da nam on posluži kao sirovina i da ga iskoristimo u pravom smislu."

Predstava, čiji tekst potpisuje Velimir Cvejanov, a režiju Aneta Tucakov, nastala je kao deo akcije "Reciklirajmo zajedno", koju sprovode preduzeće "Ekostar pak" iz Beograda i "Potisje-Bečej".

Dušan Marković, menadžer upravljanja otpadom "Ekostar Pak" Beograd ističe:

"Obezbedili smo prvenstveno 200 kontejnera koji će se uskoro naći na ulicama Bečeja. Najmlađima smo namenili ovu predstavu, koja će se u skorijoj budućnosti prikazivati i u drugim lokalnim samoupravama."

Deca su najvažniji stub budućnosti u oblasti životne sredine i održivog razvoja, ali i ključni činilac promena, još jedna je od poruka ove predstave.

Tagovi