28. februar  2020. 14.40  | Izvor: RTV (Srđan Basić)

Pacijentkinja u bolnici "Sent Laslo", sumnja na korona virus

BUDIMPEŠTA -

Jedna sredovečna žena iz Đemrea, naselja jugoistočno od Budimpešte, prevezena je u bolnicu "Sent Laslo" sa simptomima karakterističnim za zaražene korona virusom, saopštio je mađarski portal signaltv.hu.

Ona je bila na karnevalu u Veneciji, ali je zbog epidemije prekinula boravak i pre nekoliko dana se vratila kući, navodi se u tekstu.

budimpesta, korona

Zbog visoke temperature i mučnine pozvala je kućnog lekara, koji je odmah obavestio hitnu pomoć i pacijentkinja je, uz sve mere predostrožnosti, prebačena na infektivno odelenje pomenute klinike.

"Prema protokolu Kriznog štaba odmah su počela laboratorijska ispitivanja, a u svakom slučaju žena će morati da ostane u karantinu najmanje dve nedelje", izjavio je portparol državne hitne službe Pal Đerfi.

Od izbijanja epidemije pa do sada, kako je jutros na M1 televiziji rekla načelnica Državne sanitarne inspekcije Cecilija Miler, u Mađarskoj je obavljeno 70 laboratorijskih analiza sumnjivih slučajeva i svi su bili negativni.

O korona virusu je danas govorio i predsednik mađarske vlade Viktor Orban.

On je u tradicionalnom intervuu petkom na Radio-Košutu istakao da Mađarska ne može hermetički da se zatvori, da će obolelih sigurno i ovde biti, ali da su nadležne bolnice spremne za svaku mogućnost i da zemlja raspolaže svetski priznatim stručnjacima u toj oblasti.

Tagovi
Srodne vesti