28. februar  2020. 14.37  | Izvor: Tanjug

Lončar sa nemačkim lekarima za retke bolesti

BEOGRAD -

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se danas sa nemačkim lekarima koji bave retkim bolestima prof. Holgerom Tonisom, šefom Komisije za genetičko testiranje, Robert Koh Instituta i profesorom Mihaelom Tideom, generalnim direktorom Scenarijum grupe.

Sastanak i boravak nemačkih lekara u našoj zemlji deo je saradnje koja je dogovorena između ministra zdravlja Srbije dr Zlatibora Lončara i nemačkog ministra zdravlja Jensa Špana, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

"U okviru te saradnje naši zdravstveni radnici su prethodne jeseni posetili najrenomiranije zdravstvene ustanove u Nemačkoj, u cilju razmene stručnih znanja i ekspertiza u oblasti retkih bolesti, i omogućavanja lečenja i dijagnostike za decu iz naše zemlje u Nemačkoj", navodi se u saopštenju.

Nemački zdravstveni radnici su nakon sastanka sa ministrom Lončarom održali i predavanje za srpske lekare, a tokom boravka u Srbiji posetiće i nekoliko zdravstvenih ustanova kako bi se uverili u "mogućnosti i kapacitete za lečenje u našoj zemlji".