Vučić posetio obnovljenu školu u Gornjem Milanovcu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je adaptiranu i renoviranu Osnovnu školu "Momčilo Nastasijević" u Gornjem Milanovcu, u čiju je rekonstrukciju uloženo 248 miliona dinara.

Ispred škole, Aleksandra Vučića su dočekali učenici i građani Gornjeg Milanovca, sa kojima je razgovarao.

Direktorka škole Dragana Nikitović rekla je da je "inicijativa za adapticiju škole pokrenuta posle u poplava koje su pogodile Gornji Milanovac u junu 2018. godina", kada je, kako kaže, oštećena fiskulturna sala.

Tada je, navela je ona, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima opredelila sredstva da se rekonstruiše sala, ali je projekat proširen na celu školu.

Kako je rekla, radovi su počeli u februaru prošle godine, a završeni su u decembru.

"Škola je kompletno rekonstrusana, zamenjeni su podovi, kao i stolarija u delu objekta, renovirani su toaleti, zamenjene elektro, vodovodne i grejne instalacije", rekla je Nikitovićeva.

Dodala je da je adaptirano potkrovlje koje ranije nije imalo nikakvu namenu i da sada polovinu prostora koristi škola, a drugu izdvojeno odeljenje Muzičke škole iz Čačka.

Nikitovićeva kaže da nastavu u toj školi pohađa 565 učenika raspoređenih u 24 odeljenja, a svi učenici sada nastavu pohađaju u jednoj smeni.

"Celodnevnu nastavu imaju četiri odeljenja do 16 časova, a nadamo se da ćemo u narednom periodu ući u projekat jednosmenskog rada", rekla je Nikitović.

Vučić se tokom obilaska škole sreo i sa Petrom Petrovićem, šampionom Balkana u karateu u kategoriji dečaka rođenih 2011. godine.

Osnovna škola u Gornjem Milanovcu osnovana je 1964. godine, a naziv je dobila po srpskom pesniku Momčilu Nastasijeviću.

Školi su sa predsednikom posetili i ministar prosvete Mladen Šarčević, direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević i predsednik Opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević. 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво