Nova vest
Fudbal

Petak, 28.02.2020.

09:00

Gobeljić za B92: Vreme je za pobedu u derbiju

Fudbaler Crvene zvezde Marko Gobeljić govorio je za B92 o "večitom" derbiju i priznao da njegov tim na ranijim duelima sa Partizanom nije bio blizu svog nivoa.

Izvor: MS

Autor: MS

Gobeljić za B92: Vreme je za pobedu u derbiju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Gobeljić je otkrio razloge zašto su crveno-beli, u trenutku kada su igrali Ligu šampiona, imali manji žar za pobedom od velikog rivala.

U periodu otkad je Zvezda igrala u elitnom evropskom takmičenju, odnosno prošlu i ovu sezonu, uspela je da slavi u samo jednom derbiju, uz dva remija i poraz, kao i još jedan poraz u finalu Kupa Srbije.

Hitri desni bek nije bežao od samokritike jer smatra da je Zvezda morala da se prikažem u boljem izdanju.

"Poslednja tri ili četiri derbija smo odigrali, slobodno da kažem, katastrofalno. Mnogo loše mi je zbog toga. Vreme je da pokažemo da smo bolji", direktno Gobeljić otvara razogovor za B92.

"Nadam se da ćemo u nedelju biti pravi i da ćemo ući sa energijom i željom kako bi trebalo da se dobije derbi".

Postavlja se logično pitanje šta je razlog tome?

"Kao da nam je nedostajalo nešto, kao da su igrači Partizana bili agesivniji i želeli više pobedu. To je neki razlog, loše smo ulazili u mečeve. Možda je taj pritisak koji je stvorila Liga šampiona da moramo da pobedimo Partizan 4:0, to je stvarno nerealno. Posebno što Partizan ima dobar tim, a derbi uvek odluči gol ili dva razlike".

Ključ je upravo u strasti Zvezde, smatra Gobeljić, jedan od igrača u najboljom formi ovog proleća.

"Moramo da popravimo energiju i strast, onda mislim da neće biti problema. Bez toga ne možemo da pobedimo. Znamo kako su se ranije dešavalo na derbiju da Partizan bude 10, 15 bodova iza nas, a i Zvezda dobije. Nebitno je to, svaka utakmica donosi nešto novo".

Ova donosi novo to što će na klupi crveno-belih biti debitant u tom poslu Dejan Stanković, koji je zamenio u zimskoj pauzi Vladana Milojevića.

"Znamo koliki je Deki zvezdaš, pun je energije i nadam se da će sve to preneti na igrače, da budemo maksimalno koncentrisani i motivisani da dobijemo utakmicu".

Zvezda nije imala najbolju uvertiru zbog remija u Inđiji (1:1) u sredu, ali Gobeljić ističe da to ništa ne remeti pripremu za derbi. Posebno što crveno-beli imaju i dalje ogromnu prednost o 11 bodova.

O Partizanu ima samo reči hvale..

"Igraju dosta zajedno, igraju lepo i imaju dobar tim", kaže Gobeljić na čijoj strani će verovatno da bude takođe brzi Takuma Asano.

"Da li opet biti ofanzivan? Trudiću se da svojim kretanjem stvorim taj prostor, da dođem u situaciju za asistenciju ili šut ka golu.. Videćemo kako će se odvijati utakmica".

Za kraj, Gobeljić je izrazio želju kako bi voleo da se završi 162. "večiti" derbi.

"Neka bude 1:0, Ben da postigne gol", uz osmeh je završio Gobeljić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve