Novinaru zatvor umesto novca

Novinaru iz Kikinde Željku Bodrožiću Opštinski sud u tom gradu preinačio je novčane kazne u 80 dana zatvora.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.04.2007.

18:41

Default images

To se navodi u rešenjima suda, u koje je agencija Beta danas imala uvid. U rešenjima se navodi da se Bodrožiću kazne preinačuju u zatvorske, jer nije platio novčane kazne u zakonom propisanom roku od tri meseca. Bodrožić je agenciji Beta rekao da nema novca da plati kazne, a da ne bi platio i da ima novac.

Bodrožić je rekao da kazne ne bi platio i kada bi imao novca, s obzirom na to da mu država duguje 250.000 dinara, na ime odštete koju treba da mu plati po nalogu Komiteta Ujedinjenih nacija za ljudska prava.

Komitet Ujedinjenih nacija naložio je državi Srbiji u novembru 2005. godine da ukine presudu i obešteti Bodrožića, koji je osuđen zbog klevete nekadašnjeg funkcionera SPS-a Dmitra Šegrta.

"Ja već godinu i po dana čekam da mi država isplati tu odštetu", rekao je Bodrožić, najkažnjavaniji novinar u Srbiji, koji je, kao i list "Kikindske", koji uređuje, naročito bio na udaru režima Slobodana Miloševića.

U prvom rešenju navodi se da se novčana kazna od 20.000 dinara za krivično delo klevete zamenjuje zatvorom u trajanju od 20 dana, s obzirom na to da je jedan dan zatvora ekvivalentan sa 1.000 dinara.

U drugom rešenju navodi se da se kazna od 12.000 dinara za krivično delo uvrede preinačuje u kaznu zatvora u trajanju od 60 dana, s obzirom na to da je jedan dan zatvora ekvivalentan sa 200 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: