JOTKA OSUĐEN NA ČETIRI MESECA ZATVORA ZBOG PRETNJI: Poslaniku Srđanu Milivojeviću pretio da će ga živog zakopati!
Foto: Printscreen, Marina Lopičić

Osnovni sud u Kruševcu

JOTKA OSUĐEN NA ČETIRI MESECA ZATVORA ZBOG PRETNJI: Poslaniku Srđanu Milivojeviću pretio da će ga živog zakopati!

Crna Hronika -

Zoran Jotić ide u zatvor jer je poslaniku Milivojeviću rekao će ga „živog zakopati“

Zoran Jotić Jotka (64), koji je označen kao vođa kruševačkog podzemlja, pred Osnovnim sudom u Kruševcu osuđen je prvostepenom presudom na četiri meseca zatvora zbog pretnji nekadašnjem poslaniku Srđanu Milivojeviću.

Da podsetimo, Jotić je bio optužen da je poslaniku pretio govoreći mu da će ga „živog zakopati“.

- Jotić je osuđen zbog ugrožavanja sigurnosti. On je na suđenju negirao da je u avgustu 2018. godine ispred jedne pekare koju drži njegov navodno blizak saradnik pretio Milivojeviću.

Tužilaštvo je tražilo pet meseci robije za ovo delo, ali je sud doneo odluku da Jotka bude osuđen na mesec dana manje - kaže naš izvor.

Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal nedavno je podiglo optužnicu protiv Jotića zbog sumnje da je organizovao ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca u junu 2018. godine u Kruševcu.

On se u pritvoru Specijalnog suda nalazi od avgusta prošle godine, a na teret mu se stavlja i organizovanje kriminalne grupe čiji su članovi prali novac i posedovali oružje. Jotić je odranije poznat policiji, a odležao je kaznu od 15 godina zbog više krivičnih dela. Pet meseci posle izdržane kazne bio je uhapšen zbog sumnje da je bio umešan u ubistvo Ždrokinca.

Posle nekoliko meseci pušten je na slobodu, ali je ponovo uhapšen prošle godine.

Kurir / J. I.

Foto: Marina Lopičić, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track