Francuskoj preti italijanski scenario: Oboleli od korona virusa danima bili u bolnici bez dijagnoze

G. Čvorović/NovostiOnline

27. 02. 2020. u 22:54

Slučajevi su zabeleženi u celoj zemlji – Brestu, Amjenu, Lilu, Kompjenju, Parizu, Sen Mandeu, Strazburu, Nantu, Dižonu, Lionu, Anesiju i Monpeljeu

Француској прети италијански сценарио: Оболели од корона вируса данима били у болници без дијагнозе

AP Photo Arek Rataj

DOGODILO se ono od čega je strepela Francuska. U vezi s virusom korona je, izgleda, čeka sudbina Italije. Za samo 24 sata registrovano je 20 novih slučajeva, više nego za sve vreme do sada, kada ih je bilo 18.

Pročitajte još: Olakšanje na Tenerifama: Gosti nemaju simptome bolesti, mogu da napuste hotel


Virus im je, izgleda, kao i u Italiji, promakao u bolnici. Juče preminuli šezdesetogodišnji nastavnik je, pre nego što mu je urađen test, čak šest dana bio u kontaktu s bolničkim osobljem. U istom mestu, Kreju, stotinak kilometara severno od Pariza, registrovan je težak slučaj korona virusa kod jednog 55-godišnjeg vozača u vojnoj bazi, a i njemu je kasno ustanovljena dijagnoza, jer ni on, kao ni preminuli, nije putovao u rizične regione. Dvanaest novih obolelih je vezano za ove slučajeve. Izgleda da se virus raširio u vazduhu.

- Pred nama je epidemija – poručio je juče pre podne predsednik Makron koji je obišao bolnicu "Pitije Salpetrijer", dok se još nije znalo da se virus raširio.

Slučajevi su zabeleženi u celoj zemlji – Brestu, Amjenu, Lilu, Kompjenju, Parizu, Sen Mandeu, Strazburu, Nantu, Dižonu, Lionu, Anesiju i Monpeljeu.

Mnoge javne ličnosti i opozicioni političari se žale zbog "iracionalnog" ponašanja vlasti. Na primer, francuski đaci koji su bili na severu Italije stavljeni su u karantin, ali je zato bio dozvoljen dolazak 3.000 navijača Juventusa u Lion. U Nici je otkazan samo poslednji dan karnevala, dok je pre toga proticao nesmetano. Građani se pozivaju da peru ruke na sat vremena, a skoro niko ne nosi masku na ulici. Kažu da nije najpreporučljivije rukovati se, ali se zato, po običaju, svi ljube kad se sretnu. Avioni iz Kine i dalje nesmetano sleću na pariski aerodrom, a onima koji osećaju simptome na savest je ostavljeno da sami stave maske.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Sportmaki

28.02.2020. 07:25

Truli zapad.Kako bi preživeli pod sankcijama koje su nama bili uveli.

Vidoje

28.02.2020. 22:51

Ako ovaj nas ne zatvori granice a i kod nas se pojavi virus ima da leti sa vlasti pravo u rupu