Žena u Japanu obolela od virusa korona po drugi put

Jedna 40-godišnja Japanka, koja radi kao turistički vodič, zaražena je virusom korona drugi put - što je, kako navode vlasti te zemlje, prvi takav slučaj, makar u Japanu.
Žena u Japanu obolela od virusa korona po drugi put
Foto: FoNet
Japanki iz Osake utvrđeno je oboljenje 26. februara pošto je prijavila bolove u grlu i plućima. Prethodni put obolela je od virusa 29. januara, a 1. februara puštena je iz bolnice na kućno lečenje.
 
Njen test na virus korona tada je bio negativan, nakon lečenja, piše Gardijan.
 
Ministarstvo zdravlja Japana potvrdilo je da je to prvi slučaj u toj zemlji gde je pacijent bio pozitivan na testu za koronavirus po drugi put, nakon što je pušten sa bolničkog lečenja.
  • dr

    28.02.2020 11:26
    Laboratitis - upala laboratorije :-)
  • bljuc

    28.02.2020 08:55
    Zanimljivo, ako je vest tačna. Da li ovo znači da imunitet stečen oboljevanjem ne traje ni mesec dana? Kako će onda delovati vakcine, koje su navodno u pripremi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.