Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.02.2020.

22:57

Ajaks ispao i iz Lige Evrope!

Fudbaleri Hetafea eliminisali su Ajaks iz Lige Evrope pobedom u dvomeču šesnaestine finala.

Izvor: LN

Autor: LN

Ajaks ispao i iz Lige Evrope!
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Hetafe je u prvom meču, kod kuće, pobedio sa 2:0, a onda je pretrpeo poraz od 2:1 u Amsterdamu.

Taj rezultat bio je dovoljan španskom klubu da eliminiše prošlogodišnjeg polufinalust Lige šampiona i da se plasira u osminu finala.

Gosti su posle dosta sreće poveli već u petom minutu kada je strelac bio Haime Mata, ali se nije dugo čekalo za izjednačenje, koje je preko Danila došlo pet minuta kasnije.

Ajaks je napadao, pokušavao da dođe do preko potrebnog gola, ali se Hetafe branio svom snagom, što pokazuje čak pet žutih kartona za goste u prvih 45 minuta.

"Kopljanici" su uspeli da dođu do gola, kada je Oliveira zatresao sopstvenu mrežu u 63. minutu, i da zadrže kakvu-takvu nadu da mogu do još dva pogotka za prolaz.

Ipak, Hetafe je uspeo da se odbrani i da se plasira dalje. Dušan Tadić je na terenu proveo ceo meč, ali nije ostavio zapaženiji učinak.

O utakmicama iz prvog termina čitajte: Leverkuzen eliminisao Porto, Kolarov i Roma u osmini finala

Mančester junajted je rutinski savladao Klub Briž, nakon što je kiksirao u prvom meču i remizirao rezultatom 1:1.

Na "Old Trafordu" je bilo 4:0, a pitanje pobednika je rešeno već u prvom poluvremenu.

"Đavoli" su postigli čak tri gola, posle direktnog i opravdanog crvenog kartona za Delija. Strelci su b ili Fernandeš iz penala, te Igalo i Mektominej.

Na konačnih 4:0 povisio je Fred u 82. minutu utakmice.

Meč Arsenal – Olimpijakos otišao je u produžetak.

Ludogorec je ponovo bio dostojan rival Interu, ali nije uspeo da napravi čudo.

Gosti iz Bugarske poveli su preko Oliveira-Souze u 26. minutu, ali je samo šest minuta kasnije Biragi izjednačio.

Sigurnu pobedu Interu doneo je Romelu Lukaku u četvrtom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, pa su "nerazuri" sa ukupnih 4:1 prošli dalje.

Benfika je u nekoliko navrata imala pozitivan rezultat, ali nije uspela da se izbori sa Šahtjorom.

Posle 2:1 za domaćina u Ukrajini, u Lisabonu je meč završen nerešenim rezultatom – 3:3.

Tri gola su viđena u prvom poluvremenu, a Benfika je dvaput vodila, pogotcima Picija i Dijasa. Jedini gol u tom delu igre za goste bio je delo Dijasa, koji je zatresao svoju mrežu.

Domaćin je došao do 3:1 na startu drugog poluvremena preko Rafe Silve, ali se sve raspalo u nastavku. Prvo je Stepanjenko u 49. minutu smanjio na 3:2, a onda je izjednačenje doneo Alan Patrik u 71. minutu.

Sevilja je podbacila, ali je prošla dalje, pošto je prošla na gol u gostima protiv Kluža.

Posle 1:1 u Rumuniji, španski predstavnik je odigrao bez golova kod kuće i plasirao se u osminu finala Lige Evrope. Stvari su mogle da budu mnogo "crnje" po nekadašnjeg osvajača Lige Evrope, doduše.

U 88. minutu gol gostima je doneo Paun-Aleksander, ali je on minut kasnije poništen zbog igranja rukom, pa se Sevilja "provukla" u osminu finala Lige Evrope.

Kopenhagen je šokirao Seltik u Glazgovu i posle ne baš prijatnih 1:1 u Danskoj uspeo da prođe dalje.

Gosti su imali manje šuteva i manji posed lopte, ali su uspeli da iskoriste svoje malobrojne šanse i eliminišu favorizovanog rivala.

Prvi gol desio se u 51. minutu kada je Santos šokirao Glazgov i očekivalo se da to bude momenat odluke, ali se ušlo u dramu.

Eduard je iskoristio penal u 82. minutu i doneo izjednačenje svojoj ekipi, ali je onda usledio novi šok za brojne gledaoce u Škotskoj.

Biel je u 85. minutu vratio prednost na stranu gostiju, a tri minuta kasnije kurpulentni Ndoje je potpuno utišao Seltik Park za konačnih 1:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve