Albanac lopatom tukao Dejana jer je branio svoju imovinu: Brutalan napad na Srbina kod Kosovske Kamenice

D. Z.

27. 02. 2020. u 21:49

Meštani sela Gizime sa petnaestak srpskih i nekoliko albanskih porodica opisali su napad koji se odigrao nasred ulice

Албанац лопатом тукао Дејана јер је бранио своју имовину: Бруталан напад на Србина код Косовске Каменице

Ilustracija Foto: A. Stanković

KOSOVSKA KAMENICA - Četrdesetogodišnji Dejan Đokić iz sela Gizime u okolini Kosovske Kamenice zadobio je telesne povrede kada ga je na ulici nedaleko do kuće napao komšija Albanac. Naime, kako je Dejan ispričao novinarima do spora je došlo zbog bunara u vlasništvu Đokića na koji je sused Albanac pojio svoju stoku a što je Dejan želeo da spreči.

Pročitajte još:
Opljačkana kuća Srbina u Banjskoj kod Zvečana: Lopovi odneli više od 2.000 evra


- Dejana je Albanac napao jer je želeo da zaštiti svoju imovinu. Napao ga je na ulcii i tukao lopatom sve do kapije gde je i izgubio svest. Napadaču je to bilo malo pa je napao i Dejanovog oca Dobrosava koji je pretrpeo lakše povrede - ispričali su meštani ovog sela sa petnaestak srpskih i nekoliko albanskih porodica. Napad na Đokiće osudila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju u čijem se saopštenju navodi da su ovkvi incidenti činjenica da se privatna imovina Srba u protekle dve decenije sistematski uzurpira ili koristi kao javno dobro, iako je pravo privatne svojine u čitavom civilizovanom svetu neprikosnoveno.

- Oni koji bez dozvole i naknade uzurpiraju srpske kuće i imanja i seku šume moraju konačno biti sprečeni u timačini i krađi - navode iz Kancelarije za KiM i dodaju da međunarodna zajednica Srbima mora garantovati nepovredivost svojine kao što se to čini bilo gde u Evropi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

RosaLux

27.02.2020. 23:56

Kako to da verujemo kad nam "ceo svet" priča sa su ti albanski teroristi neki "dobri....verovatno teroristi!

Ranoranilac

28.02.2020. 03:03

Zabeležiti svaki incident koji se dogodio. Vreme, mesto, počinioce, žrtve, eventualno snimke i sve to publikovati na internetu. Naslov: Teror Kosovskih Arnauta nad Srbima na Kosovu i Metohiji. Kopiju svega toga uputiti Interpolu, Srbskoj Policiji i Vladi Srbije, Vladi SAD, Vladi Kine, Vladi Rusije, Vladi Francuske, Vladi Nemačke i Vladi Britanije!!!! Nema dana, da arnauti nekog Srbina ne maltretiraju, premlate, unište letinu, stočni fond ili šumu i opet Srbi kao žrtve bivaju okrivljeni.

Bre

28.02.2020. 21:25

prosto se divim tome koliko mozemo da cutimo i trpimo. Ama samo mi nije jasno dokle i koliko dugo. Samo da jos migrante uselimo u domove, a mnoge porodice nemaju za leba. Samo je pitanje ljudske svesti.

Perap

28.02.2020. 21:46

Hoćemo li i mi u tom slučaju repiprocitet? Da napadnemo neku šiptarsku pekaru lopatama?!?