Noć za PAMĆENJE u Podgorici: Mitropolit Onufrije predvodi litiju, prati ga na hiljade vernika (VIDEO UŽIVO+FOTO)

Novosti Online/M.S./V.K.

27. 02. 2020. u 18:46

Mitropolit kijevski i cele Ukrajine Onufrije doputovao je danas u Podgoricu gde prisustvuje molebanu i litiji

Ноћ за ПАМЋЕЊЕ у Подгорици: Митрополит Онуфрије предводи литију, прати га на хиљаде верника (ВИДЕО УЖИВО+ФОТО)

Foto: Mitropolija

Njegovo Blaženstvo Mitropolit kijevski i sve Ukrajine g. Onufrije doputovao je večeras u posetu Mitropoliji crnogorsko-primorskoj. Pred podgoričkim Sabornim hramom Hristovog Vaskrsenja dočekali su ga sveštenstvo, monaštvo i verni narod.


Nakon doksologije i molebana Presvetoj Bogorodici, Mitropolit kijevski i sve Ukrajine g. Onufrije i Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije krenuli su ispred sabornog hrama pred nekoliko desetina hiljada vjernika koji učestvuju u večerašnjoj litiji podgoričkim ulicama.








APLAUZ ZA KIJEVSKOG MITROPOLITA

Mitropolit kijevski i cele Ukrajine Onufrije doputovao je danas u Podgoricu gde prisustvuje molebanu i litiji.

Više desetina hiljada vernika u Podgorici dočekali su večeras mitropolita Onfurija, a kada je stupio ispred hrama, kroz Podgoricu je odjeknuo aplauz.

Mitropolit Onufrije doputovao je iz Amana u pratnji mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija kako bi podržao vernike u Crnoj Gori u borbi protiv zakona o slobodi veroispovesti.


POLICAJAC ZVONKO PODRŽAO UČESNIKE LITIJE


Policajac Zvonko M. Radenović poslao je podršku učesnicima litije u Podgorici. Predrag Mitrović čiji je policajac tetak podelio je fotografiju na Fejsbuku na kojoj se vidi kako njih dvojica sa stisnuta tri prsta poslali poruku –Ne damo svetinje!





Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Conte

27.02.2020. 23:14

Ovi ljudi na protestima u vecini verovatno nisu svesni u kako vaznoj misiji ucestvuju. Trebace izdrzati nekoliko meseci izlaziti na litije dva puta nedeljno ali je to vredno svog velikog cilja.