GSS predložio ujedinjenje sa LDP-om

Glavni odbor Građanskog saveza Srbije predložio je ujedinjenju ove stranke s Liberalno-demokratskom partijom.

Izvor: B92

Subota, 31.03.2007.

15:31

Default images

Predsednica GSS-a Nataša Mićić rekla je da je predlog odluke o ujedinjenju donet jednoglasno. "Da bi mogli da realizujemo naše ideje i politiku, moramo to da učinimo kroz jednu jaču organizaciju, sa više energije, a LDP je na prethodnim izborima dokazao da to sigurno jeste", rekla je Mićićeva.

"Nakon krize 2004. godine, kada je skoro pola predsedništva i nekoliko odbora GSS-a rešilo da pređe u Demokratsku stranku, mi smo danas parlamentarna stranka i to u okviru kolicije koja se u potpunosti zalaže za građansku opciju", kazala je Mićićeva.

Ona je dodala da Građanski savez Srbije može biti ponosan na svoju petnaestogodišnju istoriju i evropski ugled.

Građanski savez Srbije je kao stranka pod ovim imenom registrovan 1992. godine, ujedinjenjem Republikanskog kluba i Reformske stranke, sukcesora Saveza reformskih snaga Jugoslavije, osnovanog 1989. godine.

Na parlamentarnim izborima 21. januara, koalicija okupljena oko LDP-a, u kojoj su pored GSS-a, i Socijaldemokratska unija SDU i Liga socijaldemokrata vojvodine LSV, osvojila je 15 mandata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: