Počinje novi krug na Filipinima

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.03.20. | 08:34

Regularni Kup otvaraju San Migel Birmeni i Magnolija Hotšotsi

Tri kup takmičenja tokom godine postoje na Filipinima. Tokom proleća se igra regularni kup (koji upravo počinje ovog vikenda), nakon toga sledi Kup Komisionera, da bi se godina zaokružila Kupom Guvernera. Tako košarka na ovoj ostrvskoj državi na jugoistoku Azije ne miruje tokom čitave godine i svi željno čekaju da vide da li će neko ponovo uspeti da objedini trofeje u sva tri nadmetanja.

Osvajači regularnog kupa prošle sezone bili su San Migel Birmeni, isti klub osvojio je i Kup Komisionera i taman kada se činilo da bismo mogli da vidimo objedinjenje triple krune, Kup Guvernera je osvojio klub po imenu Barangaj Ginebra.

Izabrane vesti

Naravno, San Migel Birmeni i u ovom takmičenju spadaju u red favorita za osvajanje, pošto imaju jedan od najvećih budžeta kada je reč o filipinskoj košarci. U samom vrhu ostaju i Ginebra, TnT Katropa i Rejn or Šajn, koji su kroz prethodne godine često bili u samoj završnici prethodno navedenih takmičenja.

Upravo će San Migel Birmeni otvoriti novo takmičenje utakmicom protiv Magnolije (12.30). Pošto na Filipinima nema „standardnih“ domaćih terena, nego se igra na neutralnom, koji klubovi zajednički odaberu, to daje još jednu specifičnu dimenziju košarci na ovim prostorima. Pivari su svakako favoriti, mada Magnoliju nikada ne treba u potpunosti otpisati.

FILIPINI – KUP

Nedelja
12.30: (1,85) San Migel Birmen (14,0) Magnolija Hotšots (2,05)

Sreda
09.30: TnT Katropa – Finiks Fuelmasters
12.00: NLEX Roud Voriors – Nort Port

Petak
09.30: Alaska Ejses – Kolumbijan Džip
12.00: Rejn or Šajn Elasto Pejnters – San Migel Birmen

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara