Najnovije vesti
Vesti Hronika
UBIJEN OSNIVAČ OVK Ugljenisano telo Kerima Keljmendija pronađeno kod Peći

UBIJEN OSNIVAČ OVK Ugljenisano telo Kerima Keljmendija pronađeno kod Peći

Politički predstavnici prištinskih vlasti, Hašim Tači, Aljbin Kurti i Ramuš Hardinaj, reagovali su danas na ubistvo jednog od osnivača tzv.OVK, Kerima Keljmendija i pozvali pravosudne institucije da što pre pronađu počinioce.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Kerik Keljmendi Foto: AP, Screenshot / youtube
Kerik Keljmendi

Ugljenisano telo pronađeno noćas u zapaljenom automobilu kod Peći zvanično nije identifikovano. Braća i rodbina tvrdi da je u pitanju Kerim Keljmendi, jedan od osnivača tzv. OVK i žestokog protivnika prvog kosovskog predsednika Ibrahima Rugove, koga je nazivao izdajnikom.

Policija je potvrdila da je u ugljenisano telo pronađeo u automobilu marke "volksvagen pasat" prvo pucano iz vatrenog oružja, a potom zapaljeno.

Tači, koji se nalazi u poseti SAD, šokiran je, kako je naveo, "podmuklim" ubistvom Keljmendija.

"Pozivam zakonske i pravosudne institucije da što pre razotkriju ovo stravično ubistvo i privedu njegove počinioce pravdi", napisao je Tači na svom fejsbuk profilu.

Kurti je Keljmendijevo ubistvo rekao da je "više od zločina" i pozvao policiju i tužilaštvo da, kako je naveo, svim snagama istraže ovaj zločin.

"Dvadeset jednu godinu posle rata, u vreme mira, niko ne bi trebalo da živi sa osećajem straha, a naročito oni koji su se najviše žrtvovali. Policija i tužilaštvo moraju svim snagama da istraže ovo okrutno ubistvo koje je više od zločina", napisao je Kurti na fejsbuk profilu.

Oglasio se ovim povodom i lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj, koji je takođe pozvao pravosudne organe da ubrzaju istragu u pronalaženju odgovornih.

"Pozivam pravosudne organe da ubrzaju istragu u ovom slučaju", napisao je Haradinaj na svom fejsbuk profilu.