FOTO: Nove analize na bazenima na Spensu i Slanoj bari pokazuju da je voda hemijski ispravna

Poslednje analize kvaliteta vode na bazenima na Spensu i Slanoj bari pokazuju da su oni i hemijski ispravni, saznaje 021.rs.
FOTO: Nove analize na bazenima na Spensu i Slanoj bari pokazuju da je voda hemijski ispravna
Foto: 021.rs

Ovi podaci se nalaze u izveštajima koje je 021.rs dobio iz Gradske kuće nakon zahteva da ovi podaci budu javno objavljeni iz interesa bezbednosti građana, pošto te podatke nisu davali ni Spens, ni uprava Slane bare, kao ni Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Na osnovu tih podataka može se pretpostaviti da će narednih dana bazeni verovatno biti otvoreni, jer od ranije je poznato da nema mikrobiološke neispravnosti i problem je nastao prvenstveno zbog prisustva veće količine trihanometana.

Kako se vidi iz mišljenja Insituta za javno zdravlje Vojvodine koji su dostavljeni 021.rs na osnovu uzorka od subote, 22. februara u 11:20 časova i ponedeljka, 24. februara u 8:35 časova, na dečijem bazenu na Spensu u oba slučaja ustanovljena je ispravnost vode, kako mikrobiološka, tako i fizičko-hemijska.

Što se tiče Olimpijskog bazena na Spensu, uzorci su uzeti u sredu, 26. februara i pokazuju fizičko-hemijsku ispravnost. Takođe, 021.rs su iz Gradske kuće dostavili i nalaze od srede, 26. februara sa bazena sa Slane bare, gde je ustanovljeno da hemijska ispravnost bazena ne prelazi norme Pravilnika o zdrastvenoj ispravnosti bazenskih voda.

Sve izveštaje možete videti u foto galeriji.

Podsetimo da su bazeni na Spensu zatvoreni pre nedelju dana i mada su iz ove ustanove rekli da je razlog elektro-kvar, tek nakon pisanja 021.rs da se radi zapravo o zabrani po nalogu sanitarne inspekcije zbog hemijske neispravnosti, Grad je priznao prave razloge zatvaranja i zbog prikrivanja podataka ostavku je podneo direktor Spensa Milan Jarić. Njega će zameniti njegov stranački kolega Dragan Milić, a o tome više OVDE.

Takođe, po nalogu Grada je zatvoren i bazen na Slanoj bari jer se ispostavilo da i kod njih ima problema sa filterima. U tom slučaju za sada nije bilo smena.

  • Milan NS

    28.02.2020 07:50
    Čekamo da se
    pojavi predsednik u Drugom dnevniku i kaže da je voda u bazenima ispravna
  • BradaNS

    28.02.2020 07:10
    Rambo
    Nista se promenilo nije, nestrucan stranacki kadar nam vodi zemlju decenijama a ocekujemo napredak..
  • Pera

    28.02.2020 06:52
    Analiza je uradjena dok je bazen zatvorene, tj. ne koristi se. Hemikalije za koje je receno da su opasne kada se bazen ne koristi su po izvestaju 74 a 100 je dozvoljeno. Sta se desava kada u bazen udju oni koji se nisu istusirali i oni koji mokre u bazen?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.