Bolesno društvo, bolestan i voditelj 1Milojko Pantić Foto: Miroslav Dragojević

Ove nedelje bio sam primoran da zbog lumboišijalgije uradim nešto što nikada niko, kako kažu Crnogorci, na svijet nije uradio.

Celu emisiju Sportska galaksija pravio sam iz bolesničkog kreveta.

Emisiju sam posvetio sutkinji Osnovnog suda u Kuršumliji koja ne veruje mojim papirološkim dokazima da sam nevin i lekarskim uverenjima da sam bolestan, pa mi preko policije daje na znanje da moram doći na kafkijanski proces po tužbi predsednika Opštine Kuršumlija.

Kafkijanski proces zato što me je tužio čovek čije se ime ovih dana vrti i u elektronskim i u štampanim medijima, kao ime istinskog borca za usmeravanje opštinskog novca i novca socijalnih fondova države, u kase i džepove onih kojima te pare ne pripadaju ni po jednom osnovu.

Ali hvala sutkinji iz Kuršumlije, dala mi je ideju da u svim prilozima u emisiji govorim o društvenim bolestima i devijacijama od kojih boluju i svet i čitavo srpsko društvo pa i sport. A da bi sve bilo u duhu aktuelnih zbivanja u Srbiji, emisiju sam nazvao BOLESNA VLAST, BOLESNO DRUŠTVO, BOLESTAN I TV VODITELJ – SVE ZA NAŠU DECU. Ko želi može to izdanje Sportske galaksije pogledati na You tube kanalu.

Ovde i sada prenosim vam aktuelni društveno-sportski komentar u kome sam naglasio da je moja bolest fiziološke prirode i proći će, a da naši vlastodršci muku muče sa mentalnim zdravljem, odnosno sa bolešću koja se zove šizofrenija.

Stručnjaci kažu da je najteži oblik te bolesti kada, kao oni, prestanete da razlikujete stvarnost od onoga što je u vašem umu. Ta bolest se leči jedino smenom vlasti.

Jer ne mogu se drugačije nego mentalnom bolešću krstiti odgovori neustavnog vladara Srbije, koji ama baš na svako pitanje novinara malobrojnih nevladinih medija, odgovara sa: „Pa šta, ili ne vidim u čemu je problem?“ I tako dobismo toliko veliki spisak problema koji to za vlastodršca nisu, da bi, uz obrazloženja mogli do ujutru da ih nabrajamo.

Zato i pominjem samo najpoznatije:

Neustavni vladar Srbije nije tako za ovih osam godina vladanja video – u čemu je problem: Sa protivzakonitim hapšenjem Miškovića, sa padom helikoptera i pogibijom sedam osoba, sa četvorogodišnjim otimanjem penzija, sa 24 stana u Bugarskoj, sa poklonom tetke iz Kanade ministru odbrane, sa fantomskim rušenjem Savamale, sa atentatom u Jajincima, sa sendvičarskim autobusima po Srbiji, sa funkcionerima bez ikakvih škola, sa lažnim diplomama i doktoratima, sa tajnim ugovorima o prodaji državnih i prirodnih resursa, sa uništavanjem železničke i autobuske stanice u glavnom gradu, sa novogodišnjom rasvetom usred leta, sa otimanjem Niškog aerodroma, sa višegodišnjim nikad završenim restauracijama ulica i trgova, sa zarobljavanjem većine medija pre svega Javnog TV servisa, sa snimkom pogibije u Doljevcu zbog koje je direktor Koridora Srbije podneo ostavku a tu funkciju i dalje obavlja, sa zabranom čitanja listova Danas, NIN, Vreme u avionima ER Srbije, sa krađom preko milion i po evra iz budžeta Vlade Srbije, zbog koje prvi put u istoriji srpski studenti sportisti nisu učestvovali na Univerzijadi, sa privatizacijom Fudbalskog saveza Srbije i navijačkom uzurpacijom Zvezde i Partizana.

I tako sve do Krušika i Jovanjice.

Taj slučaj pljačke Krušika i vojne industrije Srbije najbolja je ilustracija do koje mere je vlastodržačka bolest akutna. Neustavni vladar Srbije i njegov ministar policije ubiše se dokazujući da tu nema problema, da nije bilo nikakve krađe, da otac ministra policije nema nikakve veze sa firmom GIM preko koje se pljačkalo.

Tvrdili su čak da vlast spasava vojnu industriju od propasti. A onda državna revizorska institucija utvrdi da je istina sve ono što je govorio uzbunjivač Aleksandar Obradović, koga su vlastodršci hapsili i proglasili stranim špijunom, i kako čujem ovih dana dali mu otkaz.

Moram na ovom mestu da uzvratim kontrapitanjem. A u čemu je naš problem sa tobom, kako sam kažeš hronično bolesnim, Aleksandre Vučiću? Problem i to nemerljiv jeste taj, što si izveo državni udar gaženjem Ustava i ukidanjem trodelne podele vlasti.

Problem je što si u izbornoj kampanji 2012. godine rekao: „Kada dođemo na vlast, ako za šest meseci svima ne bude bolje, podnosim ostavku.“ A onda si u svakoj narednoj izbornoj kampanji produžavao taj rok da će nam biti bolje, prvo na 2016, pa na 2018. i evo sada na 2025. godinu.

Ponavljaš kao papagaj: Biće bolje, biće bolje. Nama će zaista biti bolje kad ti vidimo leđa. Jer ti si neustavni vladar Srbije. Sa tobom nema demokratije, niti demokratskih procedura. Tvoju neograničenu vlast Srbija, da bi preživela, mora smeniti milom ili silom.

Takva vlast apsolutno više nema veze, ne samo sa politikom, nego ni sa zdravom pameti.

Mi smo, gospodo šizofreničari, vašim kleptokratskim i ludačkim vladanjem i našim bespogovornim višegodišnjim prihvatanjem tog ludila, pretvorili državu Srbiju i njeno društvo, u jednu veliku ludnicu u kojoj su danonoćno sva vrata otvorena.

Zajedno sa vama došli smo u sukob sa zdravim razumom ili što bi stari Latini rekli, otišli u „Ad apsurdum“, odnosno u besmisao.

I što je najgore, nema otpora ili je slab, tom vašem jurišu beznađa. Siguran sam da će otpor ojačati, kad raspišete te vaše nezakonite izbore pod nezakonitim nazivom liste: „Aleksandar Vučić – za našu decu“. Umalo ne napisah: BOLESNA VLAST, BOLESNO DRUŠTVO, BOLESTAN I TV VODITELJ – SVE ZA NAŠU DECU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari