Vesti

0

Vučić: Građani odlučuju kako ću obavljati dužnost predsednika, a ne neko iz Sarajeva

Autor: IG

Izvor: Beta

Vučić: Građani odlučuju kako ću obavljati dužnost predsednika, a ne neko iz Sarajeva

Izvor: Foto: Beta/Miloš Miškov

"Svedoci ste da sam uvek govorio najtiše i najkorektnije moguće, uvek sam pokazivao puno poštovanje prema Bošnjicima, Hrvatima i drugima", rekao je Vučić na otvaranju jednog hotela u Beogradu, komentarišući primedbe iz Bosne i Hercegovine.

Kako je rekao, "hvala im što mi govore kako da obavljam posao predsednika" i dodao da "kod nas svako može da se kandiduje za to mesto, potrebno je samo da bude naš državljanin".

Ocenio je da se u regionu vodi "kampanja da se Srbija optuži za sve", a "usput i Rusija", i rekao da na njegovo pitanje o tome oni koji to rade nemaju odgovor šta je Srbija loše uradila, već mu kažu "zašto ne sprečavaš Milorada Dodika" u njegovim postupcima.

"Nije moje da ga sprečavam niti da ga ne sprečavam", rekao je Vučić i ocenjio da je situacija u regionu "krhka", a da se on "uvek trudi da su odnosi najbolji".

On je, na pitanje kad će biti predložen plan "Ahtisari plus", rekao da će "zapadni saveznici" biti "usaglašeni", a "svejedno je da li će prvo Evropljani ili Amerikanci izaći s tim".

Na pitanje "čime bi mogli da ucenjuju Srbiju da to prihvati", rekao je da bi sve što bi ugrozilo mir, stabilnost, "predstavljalo bilo kakve sankcije, pravilo strašan problem za Srbiju".

On je rekao da 2013. nije prihvatio ulazak Kosova u Ujedinjene nacije i naveo da je sada "teška situacija za nas".

"Ali samo da mi ne drže pridike oni koji su sve uništili i sve im dali, a nemaju nikakvu ponudu", rekao je Vučić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR