JEDNOGLASNA I KONAČNA ODLUKA: Srbija 21 izlazi na aprilske izbore!
Foto: Beta

JEDNOGLASNA I KONAČNA ODLUKA: Srbija 21 izlazi na aprilske izbore!

Politika -

Mi znamo da se fer i demokratski izbori, slobodni mediji i institucije osvajaju, ne poklanjaju se - navela je Čomić

Poslanica Gordana Čomić reklaje da napušta DS, a Marko Đurišić da je već napustio SDS.

Centar za buduću Srbiju - Srbija 21 učestvovaće na parlamentarnim i lokalnim izborima u aprilu, saopštio je Marko Đurišić.

On je istakao da je odluka donesena nakon razgovora sa predstavnicima političkih grupa iz 100 gradova o tome na koji način treba da se bore protiv režima.

Najavio je sastanak sa ljudima iz lokalnih sredina o tome ko će biti na listi i sa kim treba praviti koalicije. Đurišić je podvukao da izborni uslovi nisu dobri, ali da je jedini način da se vlast promeni, učešće u institucijama i borba. - Znamo kako je moguće promeniti vlast, a početak tog procesa je ujedinjenje svih demokratskih snaga bazirano na vrednosnim osnovama. Već smo uspeli da okupimo ljude različitih političkih opcija, što je jedan od glavnih pokazatelja da je ujedinjenje moguće - rekao je Đurišić i istakao da više nije član Socijaldemokratske stranke.

Kaže da su se borili "možda i u težim uslovima nego što su danas" i da su uspeli da se izbore s tim tokom devedesetih, a da sada žele da iskoriste svoje iskustvo za modernu i evropsku Srbiju.

Poslanica Gordana Čomić rekla je da je cilj njihovog okupljanja da se obrate ljudima koji nemaju za koga da glasaju. - Legitimno je da druge političke organizacije smatraju bojkot efikasnim sredstvom. Mi znamo da se fer i demokratski izbori, slobodni mediji i institucije osvajaju, ne poklanjaju se - navela je Čomić i dodala da je ona u procesu isljučenja iz DS.

- Rado ću sačekati kraj tog procesa koji je započet mojom odlukom da podnesem predlog zakona od 40 posto manje zastupljenog pola na izbornim listama.

Konferenciji su prisustvovali i ostali predstavnici organizacije: Nenad Konstantinović, Bojan Đurić, Miljana Jovanović, Vladimir Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track