Kancelarija za KiM osudila napad na Srbina iz sela Grizme

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je danas osudila napad na Dejana Đokića iz sela Grizime, u opštini Kosovska Kamenica, i zatražila kažnjavanje počinioca napada.

Dejana Đokića je juče Albanac pretukao lopatom, zato što mu Đokić nije dozvolio da napaja stoku na izvoru koji se nalazi na njegovom privatnom posedu.

"Ovakvi incidenti su posledica činjenice da se privatna imovina Srba u protekle dve decenije sistematski uzurpira ili koristi kao javno dobro, iako je pravo privatne svojine u čitavom civilizovanom svetu neprikosnoveno", navodi Kancelarija za KiM.

Dodaje da oni koji bez dozvole i naknade uzurpiraju srpske kuće i imanja i seku šume moraju konačno biti sprečeni u otimačini i krađi, a međunarodna zajednica Srbima mora garantovati nepovredivost svojine kao što se to čini bilo gde u Evropi.

"Zahtevamo od nadležnih organa na terenu da kazne počinioca napada i da konačno počnu da se prema pravu Srba na nepovredivost privatnog poseda odnose na zakonit i civilizovan način", saopštila je Kancelarija za KiM.

Kako su preneli pojedini srpski mediji na KiM, napadač na Đokića je danas priveden.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво