27. februar  2020. 13.41  →  13.50 | Izvor: RTV

Digitalizovana bioskopska sala u Futogu

FUTOG -

Proces digitalizacije bioskopske sale u KC "Mladost" Futog uspešno je završen sredstvima Filmskog centra Srbije i Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada.

Na konkursu Filmskog centra Srbije za finansiranje i sufinansiranje projekata u kinematografiji za 2019. godinu u kategoriji "Preddigitalizacija i digitalizacija bioskopa, KC "Mladost" Futog je dobio sredstva za digitalizaciju. Projekat, koji je jedan od 29 projekata podržanih od strane Filmskog Centra Srbije, ocenjen je pozitivnom ocenom i podržan sa 5.650.000,00 dinara.

Ova veoma značajna sredstva su iskorišćena za kupovinu DCP projektora sa 3D modulatorom, koji će omogućiti još veći kvalitet bioskopskih projekcija, kao i veću slobodu u realizaciji repertoarske politike, što drugim rečima znači, da će ljubitelji filma u Futogu i šire, imati priliku da pogledaju veći broj domaćih i stranih ostvarenja i raznovrsnije naslove.

U I fazi „Preddigitalizacija i digitalizacija bioskopa” 2018. godine, Filmski centar Srbije je prepoznao značaj ove Ustanove i iskazao želju, da podrži rad bioskopa i u manjim sredinama, kao i da motiviše domove kulture i kulturne centre, da realizuju veći broj projekcija. FCS je tom prilikom dodelio projektna sredstva u iznosu od 1.000.000,00 dinara za kupovinu nove audio bioskopske opreme.

U tom smislu, raduje i neizostavna podrška Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada, koja se priključila realizaciji projekta, finansijskom podrškom u iznosu od 1.000.000,00 dinara za nabavku velikog „ Silver screen “ filmskog platna, čime je omogućeno, da Kulturni centar dobije tehnološki modernu i profesionalnu bioskopsku projekcionu opremu, jer to ljubitelji filmske umetnosti svakako zaslužuju.

Potpuna digitalizacija omogućiće udovoljavanje zahtevima i najzahtevnijih ljubitelja bioskopa. Oni željni, nove dimenzije zabave, imaće u narednom periodu prilike, da se upuste i u 3D avanture.

Povodom puštanja u rad nove opreme, filmski program KC "Mladost" omogućiće svojim sugrađanima besplatnu projekciju crtanog filma "Vreme je za sankanje" u subotu, 29. februara u 18 časova.

Istog dana od 20 časova posetioci će moći da pogledaju romantični ruski film "Led 2, dok su na repertoaru u nedelju 01. marta, animirani film "Tajna izgubljenog kraljevstva" od 17 časova i priča zasnovana na istoimenom romanu "Zov divljine" od 19 časova, sa legendarnim Harrisonom Fordom u glavnoj ulozi.

Besplatne ulaznice za film "Vreme je za sankanje" i ulaznice za druge projekcije, po ceni od 250 dinara mogu se kupiti na blagajni Centra radnim danima od 9-19 časova i na dan prikazivanja sat vremena pre projekcije.

Tagovi