Najnovije vesti
Vesti Politika
Skupština Srbije nastavila rad, ali su poslanici prvo propitivali izvršnu vlast

Skupština Srbije nastavila rad, ali su poslanici prvo propitivali izvršnu vlast

Poslanici Skupštine Srbije pitali su danas predsednicu vlade Anu Brnabić i ministra finansija Sinišu Malog koji su bili argumenti za prodaju Komercijalne banke.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Skupština Srbije, glasanje Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija
Skupština Srbije, glasanje

Poslanik Nove Srbije - Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović je zatražio odgovore od premijerke i ministra finansija koji se tiču argumenata za prodaju Komercijalne banke.

- Više puta sam apelovao na ministra finansija vođen argumentima struke, logike, pa i politike da se ne prodaje Komercijalna banka i da prodaja najveće domaće banke temeljno zadire u ekonomski suverenitet zemlje - ocenio je Vukadinović.

Saglasan je sa kritikama da je prethodna vlast gurala banke u stečaj i prodavala ih, ali, kako je istakao, to ne sme biti alibi da se sa istom praksom nastavi.

Đorđe Vukadinović
Foto: Marko Metlas / RAS Srbija
Đorđe Vukadinović

Poslanik SRS Aleksandar Šešelj rekao je da je i guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković navela da prodaja te banke nije u najboljem interesu Srbije i dodala da država može da upravlja Komercijalnom bankom, međutim, "Srbija je “nekako na brzinu” prodala tu banku Novoj ljubljanskoj banci (NLB)".

Prema Šešeljevim rečima, država se na taj način svesno odrekla ozbiljnog dela monetarnog suvereniteta.

Aleksandar Šešelj
Foto: V. Lalić / RAS Srbija
Aleksandar Šešelj

Poslanik LDP-LSV-SDA Sandžaka Fatmir Hasani pitao je zašto se ne investira u najnerazvijenijim opštinama na jugu Srbije kao što su Preševo, Bujanovac i Medveđa, tvrdeći da mladi iz tih opština najviše odlaze u zapadne zemlje.

Hasani je naveo da bi Srbija trebalo da ima strategiju da se u celoj zemlji podjednako investira.

Poslanik na listi SNS Marijan Rističević pitao je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu šta će preduzeti ako se na teritoriji opštine Stari grad na čijem je čelu Marko Bastać ne formira Opštinska izborna komisija za lokalne izbore.

Pročitajte još

Poslanica SNS Sandra Božić pitala je rektorku Univerziteta u Beogradu, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo pravde o obrazovanju poslanika DS Balše Božovića, rekavši da se njegovo ime ne može naći na spisku Pravnog fakulteta.