Na Teatru snova sanja se u neboplavom

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.03.20. | 14:05

Bodovi iz mančesterskog derbija mnogo su potrebniji Junajtedu, ali kvalitetniji i kompletniji Siti želi četvrtu uzastopnu pobedu na Old Trafordu kako bi održao dobru atmosferu do revanša osmine finala LŠ sa madridskim Realom

Junajted bi trebalo da se zabrine usled posete Sitija. Šest od sedam poslednjih derbija Mančestera dobio je gostujući tim, dok je domaćin uspeo da se raduje samo dva puta na proteklih 12 dvoboja. To je trend koji komotno može da se nastavi, s obzirom na to su Građani ponovo u dobrom stanju, naročito otkad je UEFA objavila kaznu za klub sa Itihada.

Junajted i Siti ulaze sa različitim motivima u 162. prvenstveni gradski derbi. Crveni đavoli se nadaju petoj poziciji u Premijer ligi, koja bi trebalo da vodi u Ligu šampiona u slučaju da Međunarodni sportski sud u Lozani potvrdi dvogodišnju suspenziju koju je njihovim komšijama izrekla UEFA zbog finansijskih malverzacija. Međutim, izabranici Olea Gunara Solskjera do kraja sezone vodiće žestoku bitku sa još tri zainteresovane strane – Vulverhemptonom, koji je iza njih samo zbog lošije gol-razlike, te Totenhemom i Šefild Junajtedom kojima beži svega dva boda, s tim da momci iz grada čelika imaju utakmicu manje.

Izabrane vesti

Zbog toga bi im pobeda nad Sitijem koliko u bodovnom značila i u moralnom smislu jer bi im ulila samopouzdanje uoči ključnih mečeva, a činjenica da su u minula tri meseca slavili u dva od tri međusobna susreta daje im za pravo da se nadaju najboljem.
"U četvrtak smo imali utakmicu FA kupa i već u nedelju nas očekuje gradski derbi. Nije prvi put i ne znam zašto neko ne pazi kada sastavlja raspored. Siti je imao dan više za odmor, regeneraciju i pripremu. To je značajna prednost", besan je bio Solskjer.

Što se Građana tiče, ishod derbija ne bi značajno uticao na njihov položaj pošto je vodeći Liverpul stekao nedostižnu prednost, dok trećeplasirani Lester sve više zaostaje za njima. Pritom, pomenuta kazna sa kojom se suočavaju dodatno im je ubila zainteresovanost za dešavanja u prvenstvu, ali im s druge strane omogućava da se posvete poteri za ostalim trofejima, s akcentom na Ligu šampiona (engleski Liga kup već je završio u njihovim rukama).
"Čini mi se da Junajted baš u ovoj fazi sezone igra najbolje. Čvrst je, organizovan, odbrambeno veoma jak. Očekuje nas maksimalno teško gostovanje. Međutim, derbi je uvek derbi. Stalno te gura da pružiš najbolje od sebe", rekao je trener Sitija Gvardiola.

No, gradski derbi je gradski derbi i u njemu nema švrćkanja po travnjaku, a menadžer aktuelnog šampiona Pep Gvardiola iskoristiće i njega, i predstojeće susrete sa Arsenalom i Barnlijem da bi održao ekipu u punom takmičarskom ritmu do revanša osmine finala LŠ sa madridskim Realom, 17. marta.

Rekli smo da je Junajted ove sezone uspešniji od Sitija, ali onaj jedan trijumf Neboplavi su upisali na Old Trafordu. Uzgred, već smo pomenuli da domaći tim u poslednje vreme retko pobeđuje, pa je kristalno jasno da teren ne igra značajniju ulogu.

Kada je reč o kadrovskoj situaciji (kvalitativna je svakako na strani gostiju), Gvardiola ima manju glavobolju od norveškog kolege i njegov jedini problem biće izostanak povređenog štopera Emerika Laporta (Liroj Sane je od letos van stroja). Solskjer, opet, ima limitirane opcije u špicu: Markus Rašford je odavno u autu, a pitanje je da li se Francuz Entoni Marsijal, koji je u poslednje vreme bio vrlo efikasan dovoljno oporavio od povrede zadnje lože koju vuče desetak dana. Van Bisaka je takođe 

PREMIJER LIGA - 29. KOLO

Subota
Liverpul – Bornmut 2:1 (2:1)
/Salah 25, Mane 33 – Kalum Vilson 9/

Arsenal - Vest Hem 1:0 (0:0)
/Lakazet 80/

Kristal Palas - Votford 1:0 (1:0)
/Aju 28/

Sautempton - Njukasl 0:1 (0:0)
/Sen Maksimen 79/

Šefild Junajted - Norič 1:0 (1:0)
/Šarp 36/

Vulverhempton – Brajton 0:0

Barnli - Totenhem 1:1 (1:0)
/Vud 13 - Ali 51pen/

Nedelja
15.00: (1,90) Čelsi (3,50) Everton (4,10)
17.30: (5,10) Mančester Junajted (3,70) Mančester Siti (1,70)

Ponedeljak
21.00: (1,40) Lester (4,80) Aston Vila (7,75)

Foto©AFP / ©Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara