Ekonomija

0

U Beogradu otvoren hotel Mona Plaza

Autor: SA

Izvor: Beta

U Beogradu otvoren hotel Mona Plaza

Izvor: Foto: PrntScr / You Tube

U Beogradu je, u Solunskoj ulici na Dorćolu, danas otvoren hotel "Mona Plaza" u koji je modna kompanija "Mona" investirala 30 miliona evra.

Hotel je izgrađen po najsavremenijim svetskim tehnološkim rešenjima u hotelijerstvu i nalazi se na mestu na kojem se nekada nalazila prva srpska fabrika čokolade čiji je tvorac trgovac i industrijalac Kosta Šonda, a najveći je kongresni centar u starom delu Beograda.

U okviru hotela koji ima četiri zvezdice na prostoru od oko 20.000 kvadrata nalazi se 170 soba, konferencijski i banket prostor kapaciteta za više od 1.000 ljudi, gastro bar i restoran, velnes i fitnes centar i parking.

Izgradnja hotela je počela u novembru 2017. godine.

"Mona" je 2011. započela investicije u turizam kada je osnovala ćerku kompaniju "Mona Hotel Management" u čijem su vlasništvu hoteli "Mona Zlatibor" na Zlatiboru, "Javor" u Kušićima, "Argo" u Beogradu, kao i apartmani u Budvi.

Na otvaranju hotela su bili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović, predstavnici kompanije Mona i njenih poslovnih partnera.

Vučić je rekao u govoru da su vlasnici "Mone", porodica Momirović, simbol uspeha Srbije i da je spas zemlje u privatnoj inicijativi.

On je naveo da "Mona", koja zapošljava 800 ljudi u Srbiji i regionu, nije tražila nikakvu pomoć od države za svoje investicije i otvaranje novih radnih mesta.

"Mona je shvatila da za biznis ne smeju da postoje granice", rekao je Vučić i dodao da je Srbiji potreban privatni sektor jači i snažniji, a država će da čuva stabilan dinar i stabilnost javnih finansija.

Po rečima Vučića, od 2012. godine u Srbije je otvoreno 66 novih hotela, a broj turista u Beogradu je u januaru za 24 odsto veći nego u istom mesecu prošle godine, a među njima najveći rast broja kineskih turista - za 140 odsto, a posle njih turista iz Rumunije i Turske.

 

Direktor Mona hotela: Privrednicima potrebna ekonomska i politička stabilnost Srbije

Direktor "Mona hotela" Tomislav Momirović danas je rekao da je privrednicima u Srbiji potrebna ekonomska i politička stabilnost zemlje i regiona.

"Mi smo mala zemlja, povezana s regionom, i svaka nestabilnost utiče ne samo na turizam i dolazak stranih gostiju, već i na celu privredu", rekao je Momirović novinarima na otvaranju svog hotela "Mona plaza" u centru Beograda.

Ocenio je da razvoj Srbije uveliko zavisi od turizma koji je prošle godine imao rast od 15 odsto.

"Srbija je po bezviznom režimu jedna od najotvorenijih evropskih zemalja", ocenio je još Momirović.

Pohvalio je rezultate poslednjih godina u ekonomiji i javnim finansijama Srbije i istakao da je važno da se privredni rast nastavi.

Na otvaranju njegovog hotela danas su medju gostima bili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministri Rasim Ljajić i Slavica Djukić Dejanović.

Vučić je rekao u govoru da su vlasnici "Mone" - porodica Momirović, "simbol uspeha Srbije".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR