Japan zatvara škole zbog virusa korona, priznali da karantin na kruzeru "nije bio savršen"

Japanski premijer Šinzo Abe, danas je najavio da će vlada zatražiti da se zatvore sve osnovne, srednje i više škole počevši od 2. marta zaključno sa početkom prolećnog raspusta krajem marta.
Rojters izveštava da je japanski premijer govorio na sastanku krizne grupe za borbu protiv virusa korona.
 
Visoki savetnik japanske vlade doktor Norio Omagari priznao je da su mere karantina donete na kruzeru "Dajmond Princes" u Jokohami možda dozvolile da se dodatne infekcije prošire među brodskom posadom i putnicima.
 
Američki kruzer Japan je stavio pod karantin tokom dve nedelje u februaru, nakon što je na brodu otkriveno izbijanje virusa korona. Najmanje 705 ljudi zarazilo se virusom tokom karantina, od kojih je četvoro umrlo, piše CNN.
 
U intervjuu za CNN, Omagari je rekao da karantin na kruzeru "možda nije bio savršen". On je rekao da je japanska vlada donela "tešku odluku" da dozvoli posadi da nastave da rade na brodu, uprkos riziku od zaraze, kako bi osigurali nesmetano funkcionisanje broda.
 
Ali, budući da nisu izolovali posadu "Dajmond princes" od početka karantina, rekao je da su zaraženi radnici možda preneli "sekundarne ili tercijalne" infekcije na druge članove i putnike, što je pogoršalo smrtonosnu epidemiju.
 
Omagari je direktor Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Nacionalnog centra za globalno zdravlje i medicinu koji finansira vlada i član je vladinog ekspertnog panela koji savetuje Tokio o novom izbijanju virusa korona.
  • Odin

    27.02.2020 12:47
    Aura
    Bogocar Vucic samom egzistencijom siri antibioticku auru na 1500 km poluprecnika. Nemas brines, sve kul. A ako bas bude frka, tu je Vulinova tetka da nam salje lekove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet