Društvo

Zatvoren granični prelaz između BiH i Crne Gore

Zatvoren granični prelaz između BiH i Crne Gore
Foto: N.N. | Zatvoren granični prelaz između BiH i Crne Gore

PODGORICA - Granični prelaz Vraćenovići, na putu Nikšić- Bileća, od danas će biti zatvoren zbog izgradnje saobraćajne infrastrukture na zajedničkom graničnom prelazu, najavljeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

Vlada Crne Gore je ranije usvojila informaciju o potrebi privremenog zatvaranja graničnog prelaza Vraćenovići, za period od 90 dana, najkasnije do 1. juna.

"MUP preduzima aktivnosti na izgradnji savremenog zajedničkog graničnog prelaza Vraćenovići -Deleuša, u Vraćenovićima, na putnom pravcu Nikšić-Bileća", ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je novac za izgradnju graničnog prelaza obezbijeđen sektorskom budžetskom podrškom EU s ciljem unapređenja sistema integrisanog upravljanja granicom.

Iz crnogorskog MUP-a su naveli da će u periodu zatvaranja graničnog prelaza Vraćenovići saobraćaj biti preusmjeren na druge granične prelaze za međunarodni putnički i robni saobraćaj.

To se prije svega odnosi na granični prelaz Ilino Brdo-Klobuk na putu Nikšić-Trebinje, prelaz Šćepan Polje-Hum na putnom pravcu Plužine-Foča, kao i na prelaze Sitnica-Zupci na putu Herceg Novi-Trebinje, Metaljka-Metaljka na putu Pljevlja-Čajniče i Šula-Vitina na putu Pljevlja-Foča.

U saopštenju se naglašava da će granične policije i carine Crne Gore i BiH povećanim angažovanjem svojih službenika obezbijediti adekvatne mjere s ciljem ubrzanja graničnih procedura.

"Blagovremeno će biti izrađen elaborat privremene saobraćajne signalizacije kako bi se adekvatno usmjerili učesnici u saobraćaju na korišćenje alternativnog graničnog prelaza. To uključuje i postavljanje signalizacije na raskrsnicama Vilusi, Meljine, Bileća i Trebinje", zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije