Suđenje predsedniku Opštine Sremski Karlovci odloženo zbog zdravstvenog stanja okrivljenog

Suđenje predsedniku Opštine Sremski Karlovci Nenadu Milenkoviću koje je bilo zakazano za danas, 27. februara, odloženo je zbog zdravstvenog stanja okrivljenog.
Suđenje predsedniku Opštine Sremski Karlovci odloženo zbog zdravstvenog stanja okrivljenog
Foto: 021.rs
Milenković se pojavio na sudu, ali se požalio da se ne oseća dobro, nakon čega je odlučeno da se zakaže novo ročište. Datum sledećeg ročišta biće poznat naknadno. 
 
Podsetimo, Milenkoviću se sudi za nenamensko trošenje budžetskih sredstava pred Odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu. Milenkoviću se stavlja na teret odgovornost za stvaranje, odnosno preuzimanje, obaveze iznad dozvoljene aproprijacije kada je u pitanju javna nabavka "Izvođenje inženjersko-geoloških istraživanja i izrada Elaborata o inženjersko-geološkim i geotehničkim uslovima za izradu plana detaljne regulacije (PDR) poteza Rovine sa okruženjem u Sremskim Karlovcima", odnosno ugovor vrednosti 2.764.152 dinara (sa PDV-om) sklopljen sa Institutom za puteve AD Beograd. Iako se Milenkoviću sudi za ugovor te vrednosti, Državna revizorska institucija koja je podnela krivičnu prijavu utvrdila je nenamensko trošenje od 31,2 miliona dinara.
 
Na prvom ročištu koje je održano 31. januara, Milenkovć je naveo da nije odgovoran i da je do zaključenja spornog ugovora došlo na osnovu odluke o budžetu i odluke opštinskog veća.
 
Opširnije OVDE.
  • Belilo_forever

    27.02.2020 23:53
    „Ju, Pa šta to bi?“
    Sta bi karlovački sugradjani? A nije valjao demokratski orjentisani Milenko? Nadmen čiča, istina, Ali bar ima zasto... Ali ovo nije o njemu, ovo je o nama koji zivimo u Karlovcima (ili bi bar trebalo da zivimo u svom gradu a ne „napolju“)
    Sve sto je valjalo, znalo, zelelo i moglo da doprinese od ljudi, I staro I mlado, Sve ste poterali iz Te opstine I grada uopste I otvorili vrata neobrazovanim, nadmenim I nadasve nestrucnim (!!!) nikogovicima I lezilebovicima I potencijalno lopovima (dok se ne dokaze Suprotno) da dodju na vlast i sad kao „Ju, Pa Sta To bi?“
    Sad - kako ste glasali, tako ste I dobili! Uzivajte u tom naprednom brlogu koji ste sami sebi navukli na vrat (Mozda dok setate, zbog neplacenog racuna EPSu, mracnim I neosvetljenim karlovackim sokakom)!

    #sorryNotSorry!

    Pozdrav od karlovcanina iz inostranstva
  • Novosadjanin

    27.02.2020 12:22
    svašta
    Pa i normalno je da mu nije dobro.Zašto se odlaže....on je kasnije mogao ako je potrebno dodatno biti ispitan i dati izjavu.Uostalom ima pravo žalbe,ovako se samo nepotrebno odlaže a na kraju će se opet žaliti.
  • Sabahudin

    27.02.2020 11:07
    Omerović
    Pravda za gradonačelnika!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika