Hongkong će svakom punoletnom stanovniku dati 1.170 evra

Hongkong je obećao da će svakom punoletnom stanovniku dati 1.170 evra kako bi im olakšali ekonomske teškoće izazvane epidemijom virusom korona i demonstracijama.
Ove subvencije su samo jedna u nizu hitnih mera predstavljenih nakon rasprave o budžetu u sredu, piše "The Independent".
 
Oko sedam miliona ljudi će dobiti ovaj novčani iznos.
 
"Ekonomija Hongkonga je suočena s velikim izazovom ove godine. Nakon pažljivog razmatranja, odlučio sam da damo svakom punoletnom stanovniku Hongkonga 10.000 hongkonških dolara (1.170 evra) kako bi s jedne strane unapredili lokalnu potrošnju, a s druge strane olakšali ekonomske poteškoće stanovnicima", kazao je ministar finansija Pol Čen.
 
Hongkong je već osnovao fond za pomoć, za podelu novčanih sredstava za firme i sektore na koje je Covid-19 imao negativan uticaj.
 
Javni život u ovoj regiji teško je pogođen epidemijom virusa, koji je od 25. februara zarazio 81 osobu, a dvoje je preminulo.
 
Restorani i javni prostori, poput biblioteka, muzeja i sportskih centara, zatvoreni su do daljeg, dok je turizam između Kine i Hongkonga takođe pretrpeo zbog ograničenja putovanja.
 
Epidemija virusa korona je usledila nakon višemesečnih nasilnih demonstracija protiv vlade, a grad je doživeo žestoku paralizu aktivnosti u ovom periodu.
  • Naravno

    27.02.2020 14:15
    Ko je imao u rukama honkoški dolar, zna koliko su oni uređeni.
  • Manjina 57

    27.02.2020 10:31
    @proka
    nisu oni Srbija...
  • proka

    27.02.2020 07:38
    kako to misle
    DATI !? Neće oni još dugo ! Bila tako jedna država , davala za školstvo zdravstvo , penzije pa se stvar otrgla kontroli počeli da se druže na sindikalnim izletima , idu na more . . . i PUKLI . Sada svima uzimaju , bio punoletan ili ne i . . .svima LEPO . Niko se ne žali SAMO .....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.