Snežni nanosi OKOVALI region: U Hrvatskoj padao i grad, snežni nanosi prave haos na autoputevima u Bosni (FOTO+VIDEO)

Novosti Online

26. 02. 2020. u 22:19

U iščekivanju proleća svi su već zaboravili na sneg, koga skoro da nije ni bilo u zimskom periodu, ali je zato sada na samom pragu marta ovaj grad "zabelio"

Снежни наноси ОКОВАЛИ регион: У Хрватској падао и град, снежни наноси праве хаос на аутопутевима у Босни (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: Tviter

Veliki snežni nanosi zabeleženi su večeras na deonici autoputa Banja Luka - Doboj, čime su prouzrokovali haotično stanje u saobraćaju, javio je reporter portala Klix.ba.
Saobraćaj se na ovom autoputu odvija izrazito usporeno, a neka vozila, kako je javio naš reporter, stoje parkirana u zaustavnoj traci.

Takođe, na ovoj deonici autoputa vidljivost je veoma slaba, a sam put je neočišćen.

Nakon kišovitog dana, u Banja Luci je večeras počeo padati sneg, a ogromne padavine su upravo zabeležene i na autoputu Banja Luka - Doboj.

VELIKO NEVREME U HRVATSKOJ, PADAO I GRAD

I Hrvatsku je nakon toplog jutra zahvatilo snažno nevreme praćeno kišom, gradom i grmljavinom, a meteorolozi najavljuju da će u pojedinim delovima padati sneg.


Kako su večeras hrvatskimediji javili pojedine saobraćajnice su zatvorene za saobraćaj. To se odnosi na kamione sa prikolicom.

Temperatura vazduha u Hrvatskoj je između osam i 13 stepeni, na Jadranu do 18. Tokom popodneva se očekuje pad temperature i posebno uveče osetno hladniji.








SRBIJA ČEKA SNEG

Naoblačenje sa kišom, ponegde i pljuskovima sa grmljavinom, koje je već zahvatilo Vojvodinu, u proširiće se i na zapadne i cetralne delove, a uveče i tokom noći i na ostale predele Srbije, objavio je RHMZ.

Kako je objavljeno na sajtu RHMZ, tokom noći se na planinama očekuje sneg uz stvaranje i povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 15 centimetara.

Krajem dana i tokom noći na zapadu i jugozapadu Srbije očekuje se veća količina padavina, 22 mm za 12 sati.

Tokom večeri i noći temperatura će biti u osetnom padu pa se ponegde u nižim predelima očekuje prelazak kiše u sneg.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)