Ubljanka nije zaražena korona virusom: Analize na Infektivnoj klinici u Beogradu negativne

NovostiOnline/B.P.

26. 02. 2020. u 20:50

Mlađa pacijentkinja iz Uba nije zaražena korona virusom, pokazale su analize obavljene na Infektivnoj klinici u Beogradu

Убљанка није заражена корона вирусом: Анализе на Инфективној клиници у Београду негативне

Foto Tanjug / AP Mahesh-Kumar

Mlađa pacijentkinja iz Uba nije zaražena korona virusom, pokazale su analize obavljene na Infektivnoj klinici u Beogradu – saopštila je Opšta bolnica u Valjevu. U sredu, pacijentkinja za koju se sumnjalo da je zaražena korona virusom, iz Opšte bolnice u Valjevu, gde je bila prvo primljena, prebačena je u Kliniku za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije u Beograd. U pitanju je, nezvanično saznajemo, sedamnaestogodišnja devojka koja se pre nekoliko dana vratila iz Milana u Italiji, gde je kratko boravila.

Iz Doma zdravlja u Ubu, u sredu je kolima hitne pomoći prebačena u Prijemno-urgentni centar Opšte bolnice Valjevo. Nakon neophodnih pregleda i uzimanja svih potrebnih uzoraka od strane epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Valjevo, a u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja i dežurnom ekipom, pacijentkinja je prebačena u Beograd.

- Dom zdravlja Ub i Opšta bolnica Valjevo ispoštovali su Algoritam aktivnosti za postupanje sa osobama koje se javljaju na pregled, a moguće je da su bila izložena infekciji novim korona virusom. Algoritam aktivnosti doneo je Institut za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” - saopštila je Opšta bolnica Valjevo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije