Najnovije vesti
Vesti Svet
KRVAVI PIR ZBOG OTKAZA Bivši radnik ušao u FABRIKU PIVA u Milvokiju i otvorio vatru, ima mrtvih (VIDEO)

KRVAVI PIR ZBOG OTKAZA Bivši radnik ušao u FABRIKU PIVA u Milvokiju i otvorio vatru, ima mrtvih (VIDEO)

Najmanje sedam osoba je ubijeno prilikom pucnjave u fabrici piva "Molson Kurs" u Mivokiju. Kako prenosi "Milwaukee Journal Sentinel", osumnjčeni je bivši radnik fabrike.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Milvoki pucnjava Foto: Tanjug/AP
Milvoki pucnjava

Prethodno je kompanija poznata po proizvodnji piva, zaposlenima savetovala da pronađu sigurno mesto za skrivanje. Njima je u elektronskoj poruci saopšteno da se napadač nalazi u ili u blizini zgrade.

Na lice mesta došle su ekipe policije, hitne pomoći i vatrogasaca. Ceo kvart je bio blokiran, a policija je zamolila građane da se drže dalje od mesta nesreće.

Napadač je, prema izvorima iz policije, bivši zaposleni u fabrici koji je dobio otkaz. On je otpušten ranije tokom dana, pa se kasnije vratio u pivaru s pištoljem. Neutralisan je u akciji specijalnih jedinica.

Kada je čuo za vesti, direktor pivare odmah se vratio u fabriku sa konferencije koja se održavala u Teksasu, javlja Si-En-En.

Gradonačelnik Tom Baret potvrdio je da je više osoba ubijeno, ali nije dao konkretan broj.

"Ovo je strašan dan za zaposlene. Težak dan za sve koji su povezani s ovom situacijom", rekao je Baret.

"Molson Kurs" je kompanija koja vodi i "MilerKurs" i bavi se proizvodnjom piva. Krajem septembra kompanija je najavila zatvaranje poslovnice u Denveru i premeštanje stotine korporativnih radnika u Milvoki.

Kako javlja reporter CBS-a, postrojenje u Milvokija je poznato kao Milerova dolina i prostire se na nekoliko ulica.