Preuzimač rizika

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.03.20. | 21:15

Ole Gunar Solskjer i Hari Megvajer na sva usta hvale novog Junanjtedovog vođu

Pol Pogba je povređen i nije mali broj onih koji misle da se više nikad neće ni vratiti u tim Mančester junajteda, a ako se to i desi Bruno Fernandeš će učiniti da se taj rastanak zaboravi preko noći. Jer Portugalac je za mesec i kusur dana na Old Trafordu opčinio Mančester, pa je i posle pobede u gradskom derbiju prva tema u Engleskoj.
On je iks-faktor. Čovek koji preuzima rizik. I ja sam očekivao centaršut kod onog slobodnog udarca“, hvali Junajtedov trener Ole Gunar Solskjer.

To je naravno razumljivo. Ali kad vas hvali i Pep Gvardiola i to u trenucima kad pokušava da ubedi javnost da je njegov Mančester Siti odigrao dosta dobro, uprkos tome što je izgubio sa 0:2. Jeste odbrana zaspala kod tog prekida i Fernandešove asistencija za Antonija Marsijala, ali...
Dešava se. Morate da računate i na talenat igrača koji je bocnuo loptu“, džentlmenski hvali Gvardiola, iako se posle meča pojavio i snimak na kome se vidi Fernandeš kako Sitijevom treneru prstom gestikulira da – ućuti.

Izabrane vesti

I taj detalj govori koliko je Bruno Fernandeš promenio ambijent na Old Trafordu. Ne tako davno i laiku je bilo jasno da na Teatru snova sami sebi ne veruju. Sada...
Vidi se šta nam je Bruno doneo. Svimea je dao samopouzdanja. Da izađu i igraju. On je jaka ličnost i ima tu auru koju širi oko sebe“, otkriva i Junajtedov štoper Hari Megvajer.

Otkako je Megvajer zaigrao u Engleskoj Mančester junajted ne zna za poraz. I da, zaista svi izgledaju bolje na terenu, a možda i ponajviše Antoni Marsijal koji je u poslednja četiri ligaška meča postigao tri gola.
Kliknuli su. Privilegija je biti trener tima sa takvim stavom. Ne mogu da tražim više. A i oni će samo da budu bolji“, dodaje Solskjer uz napomenu da je Marsijal, kao i nešto kasnije Danijel Džejms, morao da bude manje sebičan i proigra Fernandeša kad je bio sam na penalu.

Finese, ne menjaju suštinu: Fernandešov dolazak je preporodio Junajted. I ne primećuje se to samo u napadu. U sedam mečeva u kojima je Bruno bio starter Junajted je primio, pazite sad, samo jedan gol! Možda deluje da nema veze sa njim, ali kad je Fernandeš na terenu Nemanja Matić ne mora da se mlati sa iznošenjem lopte visoko na protivničku polovinu terena, već može da se posveti onome što najbolje radi – razaranju protivničke igre.

Sve se to jasno vidi na terenu, iako je jasno da je pred Solskjerom još mnogo posla. I on sam priznaje da ovom timu nedostaje iskustvo, pa i tri ili četiri igrača kako bi napao Liverpul, Mančester Siti i šampionsku krunu. O tome se dakle ni ne misli.
To donošenje odluka moramo da popravimo, mogli smo ranije da zatvorimo ovu utakmicu... Ali mlad smo tim, još učimo. I sve smo bolje. Samo što smo ipak još peti na tabeli i treba da jurimo zaostatak za Čelsijem i Lesterom“, kaže Solskjer.

I on sam je dobio igrača koji ga čini nasmejanim.

(Foto: @AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara