UBIO SE POSLE POSETE ROĐAKA: Trostruki ubica spremao se za suđenje ko za slavlje, bio veseo, a onda mu je NEŠTO KVRCNULO
Foto: Kurir

obesio se u ćeliji

UBIO SE POSLE POSETE ROĐAKA: Trostruki ubica spremao se za suđenje ko za slavlje, bio veseo, a onda mu je NEŠTO KVRCNULO

Crna Hronika -

Goran Janković, kome se sudilo zbog ubistva supruge i njenih roditelja, pre samoubistva bio nasmejan i raspoložen

Novosađanin Goran Janković (38), obesio se u utorak u ćeliji Okružnog zatvora u Novom Sadu posle posete. On je bio u zatvoru od maja prošle godine, pošto je brutalno macolom ubio suprugu i njene roditelje.

Izvor Kurira kaže da je Jankoviću u utorak u poseti bio neko od članova porodice i da ništa nije ukazivalo na to da će se on ubrzo posle tog susreta ubiti.

foto: S.S.

- On je tog dana bio izuzetno raspoložen. Mada, maltene je svakog dana bio takav - veseo i nasmejan. Prekjuče mu je bila poseta, neko od najbližih. Kad je došlo vreme za šetnju pritvorenika, on nije želeo da ide, ali ni to nije čudno, jer je i inače retko šetao, jednostavno nije voleo da šeta - kaže izvor Kurira.ž

- Njegov cimer je otišao u šetnju, a Janković je iskoristio to što je ostao sam, vezao je čaršav za šipku koja drži televizor i visine je dva metra. Kad se cimer vratio u ćeliju, zatekao ga je obešenog i odmah je pozvao stražare. Hitna pomoć je brzo stigla, pokušana je reanimacija, ali bezuspešno.

Suđenje tek počelo

ODBIO SPORAZUM

Kako saznajemo, na pripremnom ročištu 3. februara Janković se kratko izjasnio da priznaje krivicu za trostruko ubistvo. Tada mu je bilo ponuđeno da s tužilaštvom sklopi sporazum o priznanju krivice, na osnovu kog bi bio osuđen na zatvorsku kaznu od 39 godina, ali on i njegovi branioci su to odbili.

- Svi pritvorenici koji su s njim imali kontakt zatečeni su ovim njegovim potezom. Nikad nije bio tužan niti je ikad rekao da se kaje što je ubio ženu i njene roditelje. Nije čak ni decu pominjao. Skoro je išao u sud, njegovi roditelji su mu doneli odeću. Oblačio se i spremao kao da ide na neko slavlje - priča naš izvor i ističe da je njemu verovatno u trenutku „nešto kvrcnulo u glavi“.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija kažu da se uvek u ovakvim situacijama radi vanredan inspekcijski nadzor, što će i sada biti slučaj.

Kurir.rs/ S. S. Foto: Screenshot, Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track