Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
VIDOVIĆEVA SA PREDSTAVNICIMA MMF "Intenzivan rad na relizaciji programa ekonomskih reformi"

VIDOVIĆEVA SA PREDSTAVNICIMA MMF "Intenzivan rad na relizaciji programa ekonomskih reformi"

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da su mere i aktivnosti definisane Programom ekonomskih reformi sveobuhvatne, te izrazila zadovoljstvo zbog činjenice da na njihovoj realizaciji intenzivno rade i Vlada i sve relevantne institucije Srpske, koje imaju tehničku podršku međunarodnih finansijskih institucija.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Goran Šurlan / RAS Srbija

Vidovićeva je danas razgovarala sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH Martinom Petrijem i rezidentnim šefom MMF Endrjuom Džuelom o reformskim procesima koje Srpska uspešno realizuje u skladu sa merama definisanim Programom ekonomskih reformi.

– Najviše pažnje tokom razgovora bilo je posvećeno stanju u javnom sektoru, reformi sektora zdravstva, reformi upravljanja javnim preduzećima, te planovima u vezi sa sistemom raspodele prihoda od indirektnih poreza – saopšteno je iz Ministarstva finansija Srpske.

U saopštenju se dodaje da su očekivanja misije MMF da će u što skorije vreme biti rešen problem poravnanja između Republike Srpske i Federacije BiH, te da će buduća raspodela biti automatizovana i zasnovana na krajnjoj potrošnji, prenosi Srpskainfo.