Korona zaustavila tenis: Otkazan Indijan Vels

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.03.20. | 07:49

Nema turnira zbog pojave virusa u toj oblasti

Posle zatvaranja sportskih arena za gledaoce, počelo je i celo otkazivanje događaja zbog virusa korona.

Prvi veliki udarac desio se u svetu tenisa. Jedan od najvećih turnira na svetu, masters Indijan Vels, otkazan je rano jutros zbog straha organizatora od širenja virusa korona.

Izabrane vesti

Najpre su pre nekoliko dana određene brojne mere prevencije, kao na primer da dečaci i devojčice više neće dodavati peškire teniserima, ali jutros je stigla odluka o potpunom otkazivanju turnira, iako su sportisti već stigli na poprište mastersa, koji je trebalo da počne 12. marta.

Organizator je tim povodom objavio saopštenje, u kojem stoji da je zdravstvena organizacija Riversajd oblasti podigla mere zaštite zbog pojave virusa korona u toj zajednici i da se zbog toga otkazuje takmičenje u Indijan Velsu.

Ova odluka će najviše pogoditi dvojicu tenisera: Dominika Tima, koji neće imati mogućnost da odbrani 1.000 bodova koje je dobio prošle godine za osvojenu titulu i Novaka Đokovića, koji je u najboljoj formi od svih tenisera, prvi je reket sveta i bez poraza u 2020. godini, a imao je priliku da u Indijan Velsu uveća bodovni saldo na vrhu ATP liste.

Naredni turnir je takođe na američkom tlu, masters u Majamiju, čiji je početak zakazan za 25. mart, ali još je rano govoriti da li će se nešto promeniti i na Floridi.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara