Vučić: Neće biti otkazani izbori zbog virusa korona i ne zatvaramo granice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće biti otkazani izbori, niti veliki događaji, uključujući i košarkaške utakmice zbog virusa korona, ali da će razmisliti o maratonu, kao i da će on obilaziti unutrašnjost zemlje i neće nositi masku.
Vučić: Neće biti otkazani izbori zbog virusa korona i ne zatvaramo granice
Foto: 021.rs
"Nećemo zatvarati granice. To da vi zaustavite jedan virus i da smo tobož uspešniji od 10 ili 12 evropskih zemalja u kojima se to pojavilo, ne možemo", rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle sastanka sa nadležnim službama za borbu protiv virusa korona.
 
Upitan da li će menjati spoljnopolitičku agendu zbog virusa korona, on je istakao da mu "ne pada na pamet", naglasivši da će ići i u Nemačku, Rusiju i u Kinu.
 
Upitan o sredstvima za dezinfekciju i lekovima, Vučić je rekao da će Srbija naručivati potrebno, ali da nema problema ni sa čim.
 
Lekari su na konferenciji za novinare poručili da se za pranje ruku koriste tvrdi, a ne tečni sapuni.
 
Načelnik jedinice za zarazne bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje, epidemiolog Predrag Kon istakao je danas da je zdravstveni sistem u Srbiji spreman da primi prve obolele od virusa korona.
 
Kon je rekao da to ne znači da Srbija neće imati neku epidemiju, nekog mrtvog, ali daleko od ugrožavanja normalnog života.
 
Kon je istakao da je u pandemijskom gripu 2009. umrlo 127 ljudi, a obolelo više od 6.000 i da je smrtnost bila 2,6 odsto, dok je kod korona virusa smrtnost oko dva odsto i niže.
 
On je rekao da ima dosta nepotrebnih poziva zbog virusa korona, ali da će sistem pregledati sve koji sumnjaju da imaju zarazu.
 
Kon je rekao da će ljudi ako virus korona preživi leto, nastaviti da žive sa njim, kao što žive sa gripom.
  • Bosko

    27.02.2020 21:44
    Jel to konacna odluka naseg Faraona?
  • Marijana

    27.02.2020 12:21
    Pa da izbori po cenu zdravlja i zivota naroda.Toliko volis svoj narod?
  • Tanjica

    26.02.2020 22:32
    Nema potrebe da se siri panika. Najbitnjje je da verujemo da ce se nase zdravstvo dobro organizovati i adekvatno delovati ukolkko se koronavirus javi i u Srbjji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija