Maksimović povredio mišić, preskače Barsu, neizvestan i za baraž

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.03.20. | 15:34

Čekaju se tokom dana novi pregledi o težini povrede

Iznenađujuća vest, koja je protresla redove Napolija uoči revanša sa Barselonom u Ligi šampiona. Srpski defanzivac Nikola Maksimović je povredio mišić i kako stvari stoje sigurno će preskočiti duel na Nou Kampu.

U prvi mah se mislilo da je u pitanju lakša povreda, ali kako piše Republika, sada deluje da bi Maksimović mogao na duže vreme da odsustvuje iz Napolijevog tima. Definitivno stanje povrede štopera iz Užica znaće se danas, nakon novih pregleda u gradu podno Vezuva.

Izabrane vesti

Povreda je došla u najgorem trenutku po Maksimovića, jer se ustalio u prvoj postavi Napolitanac. Otkako je Đenaro Gatuzo postao trener tima sa San Paola, srpski fudbaler je redovno u startnih 11, a najavljeno je da će uskoro potpisati i novi ugovor, po duplo boljim uslovima od dosadašnjeg.

S obzirom na to da ni Kalidu Kulibali nije fit, Italijani se pitaju ko će igrati u tandemu sa Manolasom na Nou Kampu, a najveće šanse se daju Di Lorencu, koji mahom igra na poziciji desnog beka.

Ukoliko se ispostavi da Nikola Maksimović mora na dužu pauzu – a Italijani predviđaju nekoliko nedelja – bio bi to udarac i za reprezentaciju Srbije za baraž sa Norveškom 26. marta u Oslu. Štoper Napolija se ustalio i u sastavu Orlova u prvoj postavi, nekoliko utakmica je odigrao u tandemu sa Aleksandrom Kolarovim.

Ako Maksimović otpadne, moraće selektor Tumbaković ponovo da tumba poslednju liniju u najvažnijoj utakmici godine.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara