Fikcija zabavnija od realnosti: "Poverenje u medije je nešto što je potpuno izgubljeno"

Direktorka Bi-Bi-Sija Fren Ansvort kazala je danas da novinari objavljujuju lažne vesti, a da ih građani dele jer je "fikcija zabavnija od realnosti".

Život

Izvor: B92, Beta

Sreda, 26.02.2020.

11:13

Fikcija zabavnija od realnosti:
Ilustracija/Foto: provasilich/Depositphotos

Fren Ansvort je u Beogradu, na otvaranju godišnje konferencije "Bi-Bi-Sija na srpskom", rekla da ljudi čitaju i dele lažne vesti iako znaju da nisu tačne, jer su lažne vesti kreirane da zabave.

Ona je navela da je Bi-Bi-Si nezavisan medij ali, kako je navela, "zavisan od građana" i nastoji da vrati poverenje građana u medije.

"Poverenje u medije je nešto što je potpuno izgubljeno", rekla je Fren Ansvort.

Prema njenim rečima, za taj medij nije dovoljno kreirati pouzdane vesti, već da nastoje da opšte i kulturno obrazuje građane i da zadovolji njihove potrebe u svim oblastima vesti.

Fren Ansvort je čestitala redakciji Bi-Bi-Sija na srpskom dve godine uspešnog rada i rekla da se čini da je nezavisan i da se dobro izborio sa izazovima kao što su lažne vesti. Godišnja konferencija Bi-Bi-Sija na srpskom održava se drugu godinu zaredom, a ovogodišnja tema je "Lažne vesti i izbori: izazovi za medije i publiku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: