Sasuolo pobedio, ali u prvom planu je mezimac običnih ljudi: Sve će biti u redu, ostanite kod kuće (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.03.20. | 20:30

Ćićo Kaputo pružio zrno utehe zemljacima

Ima tako tih igrača koji se pojave niotkud i ljubiteljima italijanskog fudbala prirastu za srce. Jedan od njih je iskusni Frančesko ’Ćićo’ Kaputo (32), aktuelni napadač Sasuola. Da je igrao 90-ih, danas bi bio jedna od onih malih ikona poput Hubnera, Koce, Protija...

Za Kaputa je malo ko znao u Italiji do pre neke dve godine kada je eksplodirao u dresu Empolija u Seriji B i pomogao Toskancima da se plasiraju u elitni rang italijanskog fudbala. Pre toga je bio prosečan drugoligaški napadač u Bariju, Salerntiani, Sijeni i Virtus Enteli u kojoj je ipak nagovestio golgeterske sposobnosti.  

Izabrane vesti

Sa Empolijem je ostavio sjajan utisak u Seriji A i tokom sezone postao miljenik običnih ljubitelja fudbala. Što zbog poena koje im je donosio na raznim „fantazi“ ligama, što zbog prirodnog ponašanja u javnosti i na društvenim mrežama, što zbog neospornog fudbalskog majstorstva kojim je odskakao u timu Empolija. Bio je običan čovek iz naroda i uprkos ispadanju ekipe u niži rang je obezbedio 7.500.000 evra težak transfer u Sasuolo.

Tražili su ga i neki jači klubovi poput Fiorentine, ali je odabrao porodičnu atmosferu Sasuola i miran život u Emiliji Romanji. Odlično je započeo i karijeru u dresu Neroverda. Dao je 11 golova na 22 utakmice, a danas još dva od kojih je jedan posbeno odjeknuo Italijom.

Sa dva gola, Kaputo je danas režirao Sasuolovu pobedu od 3:0 nad Brešom koja bi mogla da bude poslednja utakmica u Seriji A ove sezone s obzirom da su svi sportski događaji otkazani u narednih mesec dana.  A proslavom prvog gola je pokazao da i dalje običan čovek koji deli muku svojih sunarodnika i da ga alarmantna situacija u Italiji zbog virusa korona više brine nego golovi, pobede, uspesi...

U italiji je potvrđeno novih 97 smrtnih slučajeva u poslednja 24 sata zbog korone (ukupno 463 smrti), dok je broj zaraženih porastao na 7.895 slučajeva. Regija Emilija Romanja iz koje je Sasuolo je posle Lombardije najviše pogođen epidemijom. Situacija je jako teška i tužna, a Kaputo je u vremenima kada se svi plaše i strahuju, rešio da pruži zrno utehe. Posle vodećeg gola protiv Breše, otrčao je pred kamere i pokazao poruku:
Sve će biti u redu, ostanite kući“, poručio je iskusni golgeter svojim sunarodnicima da se drže preporuka i saveta stručnjaka.

Nije lako živeti u karantinu u kojem je Emilija Romanja, ali drugog izbora nema. Zna to i Kaputo koji apeluje na zemljake da se ne plaše i budu jaki. Svi se nadaju da će proći ovo zlo koje se nadvilo nad Italijom. Kaputo je optimista, a optimizam je bitna stvar u teškim vremenima.

Na terenu mu se vratilo. Do kraja je postigao još jedan gol. Predivan volej pod prečku. Na kraju je Žeremi Boga postavio konačnih 3:0.

Sasuolova pobeda protiv komšija iz Lombardije je bila više nego zaslužena i njegovim navijačima je omogućila da makar na dva sata zaborave na surovu realnost.  

Nedelja
Parma – SPAL  0:1 (0:0)
/Petanja 70p/

Milan – Đenova 1:2 (0:2)
/Ibrahimović 77 - Pandev 7, Kasata 41/

Sampdorija – Verona 2:1 (0:1)
/Kvaljarela 77, 86 penal - Zakanji 32/

Udineze - Fiorentina 0:0

Juventus - Inter 2:0
/Remzi 55, Dibala 67/

Ponedeljak
Sasuolo - Breša 3:0 (1:0)
/Kaputo 45, 61, Boga 75/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara