Najnovije vesti
Vesti Svet
U vazdušnim napadima u Siriji poginulo 16 osoba, među njima i DVA UČENIKA

U vazdušnim napadima u Siriji poginulo 16 osoba, među njima i DVA UČENIKA

Najmanje 16 osoba poginulo je danas u vazdušnim napadima na severozapadu Sirije, koji je pod kontrolom pobunjenika, uključujući dva učenika i dva nastavnika, izjavili su opozicioni aktivisti, dok su vladine snage zauzele grad Kafranbel koji se smatra simbolom ustanka protiv sirijskog predsednika Bašara al Asada.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Profimedia

Kafranbel je bio glavni grad koji je držala opozicija, koji je privukao pažnju u ranim godinama sirijskog sukoba zbog nedeljnih antivladinih protesta koji su uključvali šaljive transparente na engleskom jeziku koje su nosili demonstranti, preneo je AP.

Pročitajte još

Nošenje transparenata je pokrenuo antivladin novinar Raed Fares koji je ubijen zajedno sa svojim prijateljem Hamudom al-DŽuneidom novembra 2018. godine.

Fares je bio oštar kritičar islamskih ekstremista koji kontrolišu veći deo Idliba.

Vlada pod kontrolom sirijskih centralnih vojnih medija saopštila je da je Kafranbel zarobljen kasno danas nakon žestokih borbi sa ekstremistima povezanim sa Al-kaidom.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu saopštila je da je grad zauzela vlada nakon bombardovanja iz vazduha i sa zemlje.