“U litijama oni koji su pljačkali, palili i mučili”: Režimski analitičar udario na vernike SPC

V. K.

25. 02. 2020. u 21:23

Skandalozna izjava Momčila Radulovića, predsednika Saveta Agencije za sprečavanje korupcije i član Evropskog pokreta u Crnoj Gori

 “У литијама они који су пљачкали, палили и мучили”: Режимски аналитичар ударио на вернике СПЦ

Momčilo Radulović

Crnogorski nacionalisti su uveliko krenuli u verbalnu hajku na Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori, njene arhijereje, sveštenstvo, monaštvo i verni narod. Momčilo Radulović, analitičar iz Evropskog pokreta Crne Gore izjavio je da su ”nepravoslavne” litije koje su zahvatile Crnu Goru „u službi ideologije Velike Srbije“.

- Ukoliko tražite sve one tzv. ”vikend ratnike” koji su od 1992. do 1995. vršili zločine po Foči i Podrinju, naći ćete ih na litijama u Nikšiću, Žabljaku, Podgorici i Pljevljima. Ukoliko tražite one koji su sa istom misijom bili na Kosovu 1999. naći ćete ih na litijama u Beranama, Kolašinu, Andrijevici, Podgorici i Bijelom Polju. Ukoliko tražite one koji su pljačkali i palili po Konavlima i mučili zarobljenike u Morinju, ne brinite, oni su vam svakog četvrtka i nedelje na litijama u Herceg Novom, Budvi, Nikšiću i Podgorici, ocenio je Radulović.

Na ove prizemne konstatacije reagovao je Jovan Vučurović, poslanik DF-a.

- Nervoza i “posebna” stanja u kojima se nalazi Milo Đukanović zahvatili su i njegove podanike, poput Momčila Radulovića koji su već počeli da se utrkuju ko će jače i više ispoljiti mržnju i netrpeljivost prema SPC i njenim vernicima. To je onaj dukljanski nacizam koji je proizveo svojim stavovima predsednik DPS, i ovo se već graniči sa ludilom i bezumljem. Ovaj zapenušavil Milogorac je, da stvar bude gora, predsednik Saveta Agencije za sprečavanje korupcije! Zamislite onda taj državni aparat sastavljen od ovakvih fanatika koji ispoljavaju mržnju prema jednoj crkvi i veri, koji naše episkope i sveštenstvo i mirni i dostojanstveni narod na litijama nazova ratnim zločincima! To samo može u privatnoj državi Mila Đukanovića. Pa Evropa se je nastala na hrišćanskim temeljima , hrišćanstvo je njena suština , ali šta o tome zna ovaj sluga režima. Srećom, budi se Namanjićka i Petrovićka Crna Gora, poručuje Vučurović.


Jovan Vučurović



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Gagymad

25.02.2020. 21:48

pamtite braco Crnogorci ove milogorce ko je kakva zlodjela radio. Hriscanski je prastati ali ne i zaboraviti. Nije nicija do zore pa nece ni milogorska. Gard nek je uvijek spreman braco. Milo je gotov!

Стеван Стаменић

25.02.2020. 22:07

Лако је препозхнати Титовог студента, јер чим отвори уста он напада цркву, пошто христова црква никада није признала Титоистичку цркву са Титом као главним богом а КПЈ као "његовим анђелима". На тој кумровачкој брозомори, Мило се докопао власти и са исте ће отићи силом баш као Чаушеску из Румуније.

Sone

25.02.2020. 22:09

Ovome pod hitno, kao i njegovoj blizoj familiji zabraniti ulazak u Srbiju. Dozivotno. Reaguj Srbijo, to je najmanje sto mozes uraditi.

Aleksa Srbin

25.02.2020. 22:30

Vrlo inteligentna faca , verovatno buduci dukljanski akademik , na nivou samosvesnosti amebe ili paramecijuma

Srbin iz crne gore

25.02.2020. 22:34

Jel to misli na 200.000 gradjana u Litijama koji imaju 30 godina Tesko tebi nesreco. Kada si isa u osnovnu skolu bio si Srbin Sts se desi jado stobom

Анти Антифа

25.02.2020. 22:35

Шта је лоше у "идеологији" Велике Србије а није у Мале Србије тзв. београдског пашалука или Велике Албаније и измишљању монтенигерске "нације"?

Ime ili nadimak

25.02.2020. 23:34

Vazno je samo mirno i masovno nastaviti sa litijama. Na svaku agresiju i mrznju odgovoriti smireno i hriscanski. To je put do pobede nad zlom. Veliki deo onih koji protestvuju verovatno nije svestan velicine i vaznosti onoga u cemu ucestvuju. Skidanje dukljanske pete kolone sa vlasti je neznacajno u odnosu na neke druge posledice dogadjaja.

Стојам мутикаша

25.02.2020. 23:43

Идеја Велике Србије је наметнута и никад није била политика ни Срба нити Србије,већ само изговор и мотив за обрачун са Србством и Србијом.А нико не говори о политици велике Хрватске која је и данас актуактуелна и тако добро прикривена и подржана од оних којима је Србством и Србија ртн у оку.Не могу само да схватим, ош та је то због чега се овакве индивидуе спуштају тако ниско и постају презрени изроди