');
Blic Biznis After hour

"OVO NIJE KONKURS ZA RONIOCA" Advokat iz Beograda tražio je pripravnika, a oglas koji je objavio jedan je od "najluđih" u Srbiji

Da čak i veoma ozbiljne oblasti rada postaju sve kreativnije u objavljivanju oglasa za posao pokazuje i jedan koji je nedavno objavila advokatska kancelarija u Beogradu. Naime, oni su na interesantan način opisali šta kandidat treba da ima u svojoj radnoj biografiji, ali i šta ne treba.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
posao intervju razgovor shutterstock 672987907 Foto: shutterstock
posao intervju razgovor shutterstock 672987907

Tako su već na početku istakli da im nije potreban kandidat koji je spreman da radi pod pritiskom, jer to nije oglas za "za ronioca nego za advokatskog pripravnika", piše portal Luftika.

Foto: shutterstock

Pored standardnih uslova za advokatskog pripravnika koji stoje u oglasu - da kandidat treba da je završio Pravni fakultet, osposobljen za rad na računaru i zainteresovan za rad u advokaturi, autori oglasa su se potrudili i da naglase šta ne treba da piše u prijavama.

"Molimo uvažene kolege i koleginice da ne pišu u prijavama da su spremni da rade pod pritiskom jer ovo nije konkurs za ronioca nego za advokatskog pripravnika, da ne pišu da su timski igrači jer, ako već poredimo sa sportom, advokatura je individualni, a ne timski sport, da ne pišu da vole filmove, muziku i knjige, jer to svi volimo – napisano je u delu koji se odnosi na tražene uslove za zainteresovane pripravnike, kojima je dozvoljeno da budu i individualci, osobenjaci i namćori, jer većina advokata jesu takvi", navodi se u drugom delu oglasa.

Pročitajte još

U objavi se ističe i da budući poslodavac nudi naknadu za troškove u iznosu od 20.000 dinara mesečno, povlasticu za GSP i službeni mobilni telefon.