Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.02.2020.

20:00

Bajernova dominacija u Londonu, Čelsi ubedljivo poražen

Fudbaleri Bajerna iz Minhena su sa 3:0 pobedili ekipu Čelsija u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Izvor: SN

Autor: SN

Bajernova dominacija u Londonu, Čelsi ubedljivo poražen
Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Prvo poluvreme obeležio je veliki broj promašaja obe strane, a prvi ozbiljniji napad imao je Bajern kada je loptu izgubio Kovačić, ali se mreža nije zatresla.

Potom je Mejson Maunt pripretio za Čelsi, pošto se odlično ubacio sa desnog boka, dobio pas u kaznenom prostoru, pa ipak šutirao slabo i neprecizno.

Možda i najopasnija kontra je bila u 11. minutu kada je Koman ispao sebičan i odlučio da ne proigra Levandovskog, potom Čelsi preti u dva navrata preko Žirua, da bi Levandovski propustio veliku priliku iz neposredne blizine.

Čitav Stamford Bridž je zanemeo kada je Miler pogodio prečku u 35. minutu, a do kraja smo videli nekoliko polu šansi i rezultat je glasio 0:0.

U nastavku, videli smo blickrig Bajerna iz Minhena. Oni su za samo 4 minuta uspeli da postignu dva gola i to oba puta je strelac bio Serž Gnabri.

Prvo se odlično postavio u petercu i loptu poslao u nebranjenu mrežu, da bi samo nekoliko minuta kasnije posle sjajne akcije i duplog pasa sa Levandovskim poslao loptu u "malu mrežu" za velikih 2:0 u korist minhenskog Bajerna.

Nekoliko dobrih prilika su imale obe ekipe, a Bajern je tražio i jedanaesterac kada je lopta pogodila Kristensena u ruku u kaznenom prostoru, ali sudija nije rekao ništa na to.

Nedugo posle toga je Vilijan umalo doneo gol Čelsiju, a njihov propust koristi Alfonso Dejvis koji je jurnuo u kontru i asistirao Robertu Levandovskom za laganih 3:0 u korist Bavaraca.

Bilo je još zanimljivosti do kraja meča. Krenuo je Tami Abraham u solo akciju, oboren je u šesnaestercu, ali nije bilo penala za Čelsi, da bi potom Markos Alonso zaradio crveni karton posle rušenja Levandovskog. Ruku na srce, ova odluka je bila sumnjiva.

Bajern je imao još nekoliko opasnih akcija do kraja susreta, Gorecka je u 91. minutu utakmice umalo glavom doneo i 4:0 Bajernu, ali je odbrana Čelsija bila odlično postavljena.

Tako su Bavarci sa 3:0 pobedili Čelsi na Stamford Bridžu i u Minhen odlaze sa velikim zalogom, pa Čelsi čeka "nemoguća misija" za dve nedelje.

Utakmice Lige šampiona pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve